Menu
 

KNAB nekonstatē amatpersonu nelikumības, organizējot Covid-19 masku iepirkumu no Singapūrā reģistrēta uzņēmuma

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu noziedzīgas darbības organizējot Covid-19 masku iepirkumu no Singapūrā reģistrēta uzņēmuma "ADDI Trading", aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Šo masku iepirkumu valsts institūciju vajadzībām organizēja Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC).

KNAB pārbaudes rezultātā nekonstatēja, ka valsts amatpersonas būtu veikušas noziedzīgas darbības, kas saistītas ar korupciju.

KNAB turpina sekot līdzi iepirkumiem, kas saistīti ar Covid-19 ierobežošanai paredzētajiem individuālo aizsardzības līdzekļu iepirkumiem un nepieciešamības gadījumā reaģēs.

Jau ziņots, ka pavasarī Latvijai vienreizlietojamās medicīnas maskas piegādājis Singapūrā reģistrēts uzņēmums "ADDI Trading PTE Ltd.".

Līgumu par 1 498 000 vienreizlietojamo medicīnas masku piegādi noslēdza VAMOIC. Kopējā līguma summa bez pievienotās vērtības nodokļa bija 988 680 eiro.

Saskaņā ar valdības pieņemtajiem noteikumiem pēc ārkārtējās situācijas beigām 9.jūnijā individuālo aizsarglīdzekļu iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām turpina veikt VAMOIC. Jau drīz vien pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valdība nolēma, ka VAMOIC veiks Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.