Menu
 

Bruņotie spēki Ādažos piedāvā 1000 vakanču

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Sauszemes spēku Mehanizētajā kājinieku brigādē Ādažos šobrīd ir pieejamas darbavietas līdz pat 1000 Latvijas pilsoņu 170 dažādās specialitātēs, vēsta Aizsardzības ministrija. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pēdējo gadu laikā ir piedzīvojuši ļoti strauju izaugsmi un modernizāciju, tādēļ ir palielinājusies arī iespēja uzņemt savās rindās arvien vairāk cilvēku.

Modernā un tehnoloģiski attīstītā armijā, kādi ir Nacionālie bruņotie spēki, ir nepieciešami dažādu jomu speciālisti, piemēram, mehāniķi, inženieri, sagādes un informāciju tehnoloģiju speciālisti un citi, uzsver  Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris Sandris Gaugers: “Militārajā dienestā ir gaidīti gan cilvēki, kuriem jau ir izglītība un profesija, gan tādi, kuriem tādas vēl nav, bet viņi ir gatavi mācīties un apgūt jaunas zināšanas. Mēs kā darba devējs esam ieinteresēts savu darbinieku pilnveidē un izaugsmē, tādēļ nodrošinām iespēju apgūt jaunas zināšanas un prasmes, tostarp, atbalstām augstākās izglītības iegūšanu armijai nepieciešamās specialitātēs.”

Līdzīgi ir arī ar fizisko sagatavotību, norāda S.Gaugers. Lai gan joprojām topošajiem karavīriem ir jāspēj izpildīt pamata prasības, Ādažu bāzē nupat ir atvērts viens no modernākajiem sporta centriem NATO dalībvalstīs, kurā ikvienam militārajā dienestā esošajam cilvēkam ir iespēja uzlabot savu sportisko formu.

“Laikā, kad daudzi cilvēki Latvijā globālās pandēmijas dēļ ir zaudējuši darbu un domā par karjeras maiņu, aicinām apsvērt militārās karjeras iespēju, jo Nacionālie bruņotie spēki ir stabils darba devējs, kas nodrošina ne tikai konkurētspējīgu atalgojumu, sākot no 900 eiro uz rokas, bet arī sociālās garantijas un ļoti plašas karjeras izaugsmes iespējas,” uzsver Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris.

Lai mudinātu Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 40 gadiem apsvērt militārās karjeras iespējas, NBS īsteno informatīvo kampaņu “Esi formā”, kuras laikā piedāvā nebijušu iespēju ar sabiedrībā zināmu personu palīdzību ieskatīties armijas ikdienā un iepazīties ar karjeras iespējām militārajā dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.