Menu
 

Okupācijas muzejs izveidojis jaunu video stāstu sēriju par bērnu dzīvi dažādos Latvijas vēstures posmos

  • Autors:  LETA
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Latvijas Okupācijas muzejs ir izveidojis jaunu video stāstu sēriju "Bērnība. Pieci stāsti par", kas ataino bērnu dzīvi dažādos Latvijas vēstures periodos, informēja muzeja pārstāve Inese Jansone.

Viņa pavēstīja, ka video stāstu sērija "Bērnība. Pieci stāsti par" veidota no Okupācijas muzeja audiovizuālo materiālu krājumā esošajām liecībām. Atmiņu fragmenti apkopoti piecos stāstos, kas atklāj bērnu neatkarīgajā Latvijā, Otrā pasaules kara traģiskajos notikumos, pēckara grūtajos apstākļos, padomju okupācijas laikā un Atmodas laika notikumos.

Patlaban Okupācijas muzeja sociālā "YouTube" kanālā publiskots pirmais stāsts "Neatkarīgā Latvija". Tā varoņi dalās atmiņās par laimīgo bērnību pirmskara Latvijā. Olita Medne, Inta Krūmiņa, Alfrēds Puškevičs un Irēna Valija Ābele deportēti 1941.gada 14.jūnijā. Lorija Šneidere par pretpadomju darbību arestēta 1947.gadā, bet Skaidrīte Meldriņa 1945.gadā nonāca filtrācijas nometnē Sibīrijā. Vienīgi Maiga Fridvalde necieta no padomju varas represijām. Pārējie stāsti tiks publicēti ik nedēļu, no 3.novembra.

2021.gadā muzeja Izglītības nodaļa plāno šo stāstu sēriju papildināt ar mācību metodisko materiālu "Bērni bērniem", lai to varētu izmantot vēstures apguvei skolās.

Okupācijas muzeja Audiovizuālo materiālu krājums glabā nedaudz oriģinālus kino, audio un video materiālus no okupāciju laika posmiem, taču lielāko daļu krājuma veido videoliecības. Tās ir okupācijas laika liecinieku atmiņas dzīves stāstu veidā, sāktas filmēt 1996.gadā. Šobrīd krājumā ir 2408 videoliecības 4412 stundu garumā, norādīja Jansone.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.