Menu
 

Sabiedrību aicina iesaistīties labdarības akcijā "WhiteFriday"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Šomēnes labdarības organizācija “Ziedot.lv” kopā ar platformu “Mobilly” jau otro reizi apvieno spēkus, īstenojot akciju “WhiteFriday”, kuras mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaisti dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darba atbalstam. Pirmā “WhiteFriday” akcija tika aizvadīta februāra sākumā, un šoreiz, turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, tā norisināsies piektdien, 13.novembrī, uzrunājot vēl plašāku sabiedrības daļu un apspēlējot pieņēmumus, kas saistās ar šo zīmīgo datumu.

Kā informē “WhiteFriday” sabiedrisko attiecību konsultante Daiga Zīmele, akcija ir atbilde vispasaules black friday iepirkšanās drudzim, un tā divreiz gadā aicina ikvienu izbaudīt īstu ziedošanas azartu. Akcija izceļ labos darbus, kurus par spīti ikdienas izaicinājumiem veic dažādas organizācijas, kā arī uzsver maza, bet regulāra ziedojuma nozīmi to darbības veicināšanā un nodrošināšanā. Akcijas mērķis ilgtermiņā ir ziedošanu padarīt par regulāru paradumu iedzīvotāju ikdienā.

Gan ziedotāji, gan iesaistītās labdarības organizācijas atzinīgi novērtējušas šāgada sākumā notikušo pirmo “WhiteFriday” akciju, norādot, ka tai ir potenciāls kļūt arvien plašākai. Šoreiz iedzīvotāji tiks aicināti sniegt savu atbalstu vairāk nekā trīsdesmit dažādām organizācijām un projektiem, taču akcijas organizatori atgādina, ka finansiāls atbalsts ir tikai viens no veidiem, kā ziedot, un iespējas darīt labu ir bezgalīgas, norāda akcijas organizatoru pārstāve.

“Ziedošanas iniciatīva “WhiteFriday” atgādina un dod iespēju palīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams, uzlabot vidi, kurā mēs visi dzīvojam, kā arī radīt vienotāku, atvērtāku un tolerantāku sabiedrību,” komentē organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

Ziedojumi tieši atspoguļo sabiedrības noskaņojumu, vērtības un vēlmi iesaistīties globālu problēmu risināšanā, kas īpaši iezīmējusies arī Covid-19 pandēmijas laikā, kad nozīmīgu atbalstu caur dažādām ziedojumu platformām saņēma tādas akcijas kā “Galds savējiem”, kas ik dienu nodrošināja siltas pusdienas mediķiem, kā arī kustība “Viegli palīdzēt”, kas aizvien piesaista līdzekļus juridiskās palīdzības nodrošināšanai Baltkrievijā notiekošo protestu laikā arestētajiem cilvēkiem, atzīmē D.Zīmele.

“Daļa sabiedrībai nozīmīgu iniciatīvu tiek īstenotas, tikai pateicoties regulāriem ziedojumiem. Protams, organizāciju vajadzības mainās līdz ar aktuālajiem notikumiem, bet neliels regulārs atbalsts var ievērojami palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams. Mums kā uzņēmumam un katram individuāli ir svarīgi sniegt savu pienesumu sabiedrisko procesu attīstībā, tāpēc arī “Mobilly” aplikācijas lietotājiem mēs šobrīd pirmo reizi piedāvājam iespēju ik mēnesi automātiski ziedot paša izvēlētu naudas summu konkrētam mērķim,” stāsta “Mobilly” vadītājs Ģirts Slaviņš.

Kampaņas organizatori aicina iedzīvotājus jau šo piektdien apmeklēt platformu whitefriday.lv, iepazīties ar iniciatīvām un ziedot lielāku vai mazāku naudas summu kādai labdarības vai nevalstiskajai organizācijai, kas darbojas sabiedrības labā un kuru mērķi ir dažādi, taču vēlme viena – veidot labāku Latvijas sabiedrību. Zīmīgi, ka šoruden ziedošanas maratons notiek ar leģendām apvītajā melnajā piektdienā jeb 13.datumā, tādēļ ikviens ir aicināts izmantot arī šai akcijai īpaši sagatavotos “Instagram” aplikācijas filtrus, lai vizualizētu citkārt netaustāmos sava labā darba rezultātus un simboliski izgaismotu šo “melno” datumu, norāda D.Zīmele.

Informācija par akciju un dažādām labdarības organizācijām pieejama vietnē whitefriday.lv. Ziedojumus iespējams veikt mobilly.lv un ziedot.lv platformās ar “Mobilly” lietotnes palīdzību, kā arī individuāli atbalstot organizācijas un veicot tiešus ziedojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.