Menu
 

Militārajās mācībās "Winter Shield" trenēs bruņoto spēku vienību sadarbību un savietojamību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 21. novembra līdz 4. decembrim, Latvijā notiks starptautiskās militārās mācības “Winter Shield”, lai trenētu un pilnveidotu vienību kaujas spējas un bruņoto spēku savstarpējo sadarbību un savietojamību Baltijas reģiona aizsardzības nodrošināšanai.

Aizsardzības ministrijā pavēstīja, ka militārajās mācībās “Winter Shield” piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes, Speciālo operāciju pavēlniecības, Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas, Baltijas bataljona un  ASV Speciālo operāciju spēku pavēlniecības Eiropā karavīri.

Mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. Mācību aktivitātes ar kaujas šaušanu Ādažu poligonā notiks gan diennakts gaišajā, gan diennakts tumšajā laikā. “Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam,” teikts ministrijas paziņojumā.

Mācību “Winter Shield” laikā trenēs gaisa un sauszemes operāciju integrāciju, tostarp izmantojot ASV 101. kaujas aviācijas brigādes kaujas helikopterus “AH-64 Apache”, kas mācību operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros atrodas ASV Armijas Eiropā (USAREUR) pakļautībā.

Militāro mācību “Winter Shield” ietvaros notiks Speciālo operāciju pavēlniecības, Zemessardzes Speciālo uzdevumu nodaļu un ASV Speciālo operāciju spēku pavēlniecības Eiropā apakšvienību apmācība kopīgu speciālo operāciju izpildē.

Mācību “Winter Shield” speciālo operāciju sadaļas ietvaros tiks veiktas  Nacionālo bruņoto spēku vienību aktivitātes sadarbībā ar ASV Speciāliem spēkiem un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu. Mācību mērķis ir demonstrēt speciālo spēku integrāciju un mācību uzdevumu izpildi sadarbībā ar Zemessardzes un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vienībām un pilnveidot komandvadības procedūras, koordināciju, savstarpējo sadarbību un savietojamību.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.