Menu
 

Aptauja: 70% iedzīvotāju Covid-19 pandēmijas laikā skatās TV un video, lai nomierinātos

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Televīzijas un video saturu Covid-19 pandēmijas laikā 70% Latvijas iedzīvotāju skatās, lai nomierinātos, noskaidrots mobilo sakaru operatora “Tele2” veiktajā aptaujā.

Kā nākamo psiholoģisko faktoru, kas ietekmē TV un video satura patēriņu, Latvijas iedzīvotāji min vajadzību būt informētiem - tā domā 66% aptaujāto. Šajā faktorā ir būtiskas atšķirības starp dažādām paaudzēm - jauniešiem vecumā no 16 līdz 34 gadiem TV satura skatīšanās nekalpo kā būtiskas informācijas ieguves avots. Tāpat 50% iedzīvotāju arī norāda, ka viņi TV un video saturu patērē, jo tas ir viņu vaļasprieks, un viņi apzināti izvēlas skatīties konkrētu saturu, kas viņus interesē.

26% aptaujāto atzīst, ka skatās TV un video saturu, lai uz nelielu brīdi atslēgtos no citiem uzdevumiem, kas konkrētajā brīdī jāpaveic. Vēl 25% tā ir vajadzība, lai iegūtu praktiski informāciju, kuru pielietot ikdienā, bet 24% tas kalpo kā laiks, ko viņi pavada kopā ar ģimeni.

Savukārt katram piektajam iedzīvotājam TV un video satura skatīšanās zināmā mērā ir socializēšanās priekšnoteikumus, jo ir svarīgi skatīties, lai būtu kādas kopējas tēmas, kuras apspriest ar kolēģiem vai draugiem. 19% tā ir bēgšana no ikdienas raizēm un rūpēm, dzīvojot citā realitātē, un 2% tas kalpo kā fons, lai mājās nevaldītu klusums.

Mobilo sakaru operators “Tele2” veica pētījumu sadarbībā ar “Berg Research” šā gada oktobrī, un tajā piedalījās 509 respondenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.