Menu
 

Turaidas muzejrezervātā atvērtas āra ekspozīcijas un lielformāta puzuru izstāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Agris Tabaks Foto: Agris Tabaks

No 2020.gada 21.decembra līdz 2021.gada 11.janvārim Turaidas muzerezervātā atvērtas āra ekspozīcijas, dabas un vēstures takas un lielformāta puzuru izstāde brīvdabā, ievērojot Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību. Ekspozīcijas telpās šajā laikā ir slēgtas. Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 individuāliem apmeklējumiem, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus, kuri apmeklēt muzeja teritoriju var kopīgi, informē muzeja pārstāvji.

Nesteidzīgā pastaigā apmeklētāji aicināti izstaigāt Turaidas vēsturisko centru, iepazīstoties ar stāstiem par notikumiem tūkstoš gadu garumā un apmeklēt Dainu kalnu, kur izvietotas tēlnieka Induļa Rankas akmens skulptūras, kas veltītas latviešu tautasdziesmām. Teritorijā pie muzejrezervāta ieejas izvietota lielformāta puzuru izstāde “Puzuris – pasaules modelis un visuma simbols”. Senais telpu dekors, kas tradicionāli veidots no salmiem, brīvdabas plašajai telpai veidots lielākos apmēros, no izturīgākiem materiāliem, atspoguļojot tā pamatideju – visuma telpas, pasaules koka izpausmes variācijas. 

Apmeklētājiem pieejama arī arheologa Jāņa Graudoņa (1913–2005) pils apvedtaka, pa kuru ejot var iepazīties ar interesantākajiem viduslaiku pils būvniecības elementiem. Ejot cieši gar pils augstajiem mūriem, ir iespēja emocionāli pilnīgāk sajust pils varenību un aizsargsienu diženumu. Savukārt Turaidas pils pagalmā izvietota izstāde “Turaidas pils vēsture Turaidas arheoloģiskās ekspedīcijas zīmējumos (1976–2000)", vēsta muzeja pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.