Menu
 

"Eco Baltia vide" aicina bez maksas nodot lauksaimniecības iepakojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.ecobaltiavide.lv Foto: www.ecobaltiavide.lv

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" sadarbībā "Latvijas Zaļo punktu" nodrošina vairākas iespējas zemnieku saimniecībām bez maksas atbrīvoties no lauksaimniecības iepakojuma. Saimniecības uzkrāto iepakojumu visa gada garumā aicinātas nogādāt uz tuvāko SIA "Eco Baltia vide" reģionālo filiāli vai sadarbības partneru atkritumu šķirošanas laukumu vai arī pieteikt to bezmaksas savākšanu klātienē no saimniecības.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, SIA "Eco Baltia vide" no zemnieku saimniecībām otrreizējai pārstrādei pieņem dažāda veida plēvi, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamo, agro, dārza un cita veida plēves veidus. Tāpat tiek pieņemti polipropilēna maisi jeb "BIG BAG", plastmasas kannas un mucas, kā arī lauksaimniecības iepakojumi pēc atsevišķas vienošanās. Visam nodotajam materiālam jāatbilst kvalitātes prasībām. Tam jābūt tīram un sausam – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem.

Lauksaimniecības iepakojumu pēc iepriekšējas pieteikšanās var nodot kādā no tuvākajiem pieņemšanas punktiem:

SIA "Eco Baltia vide" reģionālajās filiālēs un otrreizējo materiālu šķirošanas laukumā:

  • Daugavpilī, Dunduru ielā 13A (tel. 26028042);
  • Madonā, Augu ielā 29A (tel. 27852629);
  • Aizkrauklē, Jaunceltnes ielā 9 (tel. 25661816);
  • Bauskā, Īslīces ielā 5A (tel. 26418889);
  • Rumbulā, Getliņu ielā 5 (tel. 8717);

Siguldas pilsētas SIA "Jumis" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā "Zemdegas":

  • Siguldas pagastā, Zinātnes ielā, Peltēs (tel. 26112288);

SIA "Eko Kurzeme" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā:

  • Liepājā, Ezermalas ielā 11 (tel. 22013939).

Ja nav iespējas uzkrāto iepakojumu nogādāt uz norādītajām vietām, SIA "Eco Baltia vide" aicina pieteikt iepakojuma bezmaksas savākšanu arī klātienē no zemnieku saimniecībām. Pakalpojums tiek sniegts rindas kārtībā apjomam virs 5 m3. Pieteikt iepakojuma savākšanu klātienē var, zvanot pa tel.27894555 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norāda uzņēmumā

Pēc izlietotā iepakojuma nodošanas zemnieku saimniecības saņem Valsts vides dienestam paredzētu apliecinājumu par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu. Savukārt savāktais iepakojums nonāk pārstrādē, lai pārtaptu jaunās izejvielās, kas tiek izmantotas jaunu produktu, tostarp dažādu iepakojumu, ražošanai. Piemēram, SIA "Eco Baltia vide" zemnieku saimniecībās savāktos iepakojumus nodod pārstrādei polimēru iepakojumu pārstrādes rūpnīcā SIA "Nordic Plast" Olainē.

SIA "Eco Baltia vide" pārstāvji aicina būt atbildīgiem par pareizu lauksaimniecībās izmantotā iepakojuma, kā arī citu atkritumu veidu apsaimniekošanu. Tos nedrīkst aprakt zemē, dedzināt, ilgstoši uzkrāt, izmest dabā vai novietot sadzīves atkritumos. Jebkuru atkritumu nepareiza likvidēšana atstāj negatīvu ietekmi gan uz cilvēka veselību, gan apkārtējo vidi kopumā.

Plašāka informācija par lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu un citiem SIA "Eco Baltia vide" pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.