Menu
 

Stepaņenko: Eiropas valstis sadodas rokās cīņā par dabisku ģimeni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Šajās dienās Saeimas deputāti ir saņēmuši e-pastu vēstules no vairāku  Eiropas valstu pārstāvjiem un organizācijām, kas pauž savu atbalstu Saeimā iesniegtajam likumprojektam, kurā rosināts Satversmē nostiprināt  dabiskas ģimenes definīciju, paziņojusi neatkarīgā deputāte Jūlija Stepaņenko.

“Mēs šobrīd redzam, ka cīņa par dabiskas ģimenes saglabāšanu ir saliedējusi konservatīvo sabiedrības daļu no vairākām Eiropas valstīm. Mēs, Saeimas deputāti, esam saņēmuši atbalsta vēstules no Itālijas, Ungārijas, Slovākijas, Polijas, Igaunijas, Itālijas. Vienlaikus vēlos uzsvērt, ka atbalstu Satversmes grozījumiem ir izteikušas arī vairākas starptautiskas organizācijas, kas pārstāv visas Eiropas valstis, piemēram, Eiropas Katoļu Ģimenu organizāciju apvienība (FAFCE). Šobrīd varu apgalvot, ka dabiskas ģimenes atbalsts vairs nav tikai mūsu valsts notikums, jo Latvija ir kļuvusi par cīņas epicentru, kurā notiek izšķiroši notikumi,” paziņojumā uzsvērusi deputāte Jūlija Stepaņenko.

Atbalsta vēstulēs  uzsvērts, ka atzīstot ģimeni par sabiedrības pamatšūniņu, vienlaikus atzīstama stabilas vīrieša un sievietes – laulāto savienības loma jaunas dzīvības sagaidīšanā un vecāku uzdevumā pieņemt, rūpēties un izglītot savus bērnus.

Iesniegtajā likumprojektā ir paredzēti grozījumi Satversmes 110. pantā,  izsakot  to šādā redakcijā: “Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis).

Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.