Menu
 

"Olainfarm" ziedojis 15 000 eiro Bērnu slimnīcas fondam

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Zāļu ražotājs AS "Olainfarm" ziedojis 15 000 eiro Bērnu slimnīcas fondam, kas darbojas, atbalstot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS), aģentūru LETA informēja "Olainfarm" pārstāvji.

Ziedojums novirzīts sešu pretizgulējuma matraču iegādei nodaļā, kas šobrīd veic arī Covid-19 vīrusa stacionēto pacientu aprūpi.

"Pretizgulējumu matrači tiek izmantoti visās slimnīcas nodaļās gadījumos, kad bērnam veselības stāvokļa dēļ ilgstoši jāatrodas guļus vai fiksētā stāvoklī, arī slimojot ar Covid-19. Ar to palīdzību iespējams samazināt izgulējumu veidošanās risku," skaidroja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums 2019.gadā bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018.gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.