Menu
 

Saeimā iesniegti paraksti par Saeimas deputātu transporta kompensāciju aizstāšanu ar sabiedriskā transporta biļetēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ATD Foto - ATD

Apvienība “Pilsēta cilvēkiem” Saeimā ir iesniegusi 10 574 iedzīvotāju parakstītu iniciatīvu par Saeimas deputātu transporta kompensāciju aizstāšanu ar sabiedriskā transporta biļetēm.

Parakstītajā iniciatīvā norādīts, ka Saeimas deputātiem šobrīd iespējams saņemt lielas transporta kompensācijas, kas deputātus nemotivē pārvietoties ekonomiski, videi un sabiedrībai draudzīgi. Vidēji mēnesī deputātiem transporta kompensācijās 2020. gada pirmajos 11 mēnešos tika izmaksāti 9798,63 eiro.

Iniciatīvas iesniedzēji aicina Saeimu lemt par Saeimas deputātu transporta kompensāciju aizstāšanu ar sabiedriskā transporta biļešu kompensācijām, ietaupot nodokļu maksātāju naudu, jo pat dārgākās sabiedriskā transporta biļetes radīs mazākus izdevumus nekā kompensācijas par privāto autotransportu tādiem pašiem attālumiem. Tas arī motivēs deputātus Saeimā virzīt iniciatīvas, vērstas uz esošo sabiedriskā transporta problēmu risināšanu, uzskata apvienībā.

Saeimā iesniegtā iniciatīva tika parakstīta sabiedrības iniciatīvu platformā “ManaBalss.lv” ar 10 574 iedzīvotāju parakstiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.