Menu
 

Pētījums: 46% aptaujāto uzskata, ka Svētā Valentīna dienā jāpērk dāvanas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

46% respondentu uzskata, ka Svētā Valentīna dienā jādāvina dāvanas, savukārt 34% tam nepiekrīt. 31% aptaujāto dāvanām šajos svētkos gatavi tērēt no 21 līdz 50 eiro, vēl 18% respondentu – no 11 līdz 20 eiro, savukārt vien 3% atzina, ka dāvanai ir gatavi tērēt virs 100 eiro, liecina Biznesa augstskolas “Turība” veiktā aptauja.

29% respondentu atzina, ka atzīmē Svētā Valentīna dienu, 25% to dara reizēm, savukārt 30% šos svētkus nesvin. Uz jautājumu, kāda ir attieksme pret šiem svētkiem, 39% respondentu atbildēja, ka atbalsta šos svētkus, 35% pauda, ka drīzāk atbalsta, savukārt 4% šos svētkus pilnībā neatbalsta.

Atbildot uz jautājumu, kā mēdz svinēt Svētā Valentīna dienu, 16% aptaujāto atbildēja, ka dodas pie dabas, 39% uzsvēra, ka bauda romantiskas vakariņas, 12% apmeklē kino, bet 3% dodas ceļojumā.

Tāpat aptaujas ietvaros tika jautāts, vai pandēmijas radītie ierobežojumi ir izjaukuši plānus, kas bija saistīti ar šiem svētkiem, uz ko vairums jeb 69% atbildēja, ka šogad nekas netika ieplānots, bet 23% atbildēja, ka pandēmija tomēr ietekmēja plānus šiem svētkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.