Menu
 

Foto: Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemts gandrīz 140 pieteikumu, no Pierīgas – 20

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas Valsts ģimnāzija. Foto - publicitātes Siguldas Valsts ģimnāzija. Foto - publicitātes

Konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2020” saņemti gandrīz 140 pieteikumi 10 nominācijās. To skaitā ir arī divi desmiti objektu Pierīgas novados, liecina rīkotāju sniegtā informācija.

Pieteikumu vidū ir izcili restaurācijas projekti, privātmājas, pārbūves, kuras uzlabo dzīves kvalitāti, koka būves, inženierbūves, sporta būves, interjeri, eleganti un aristokrātiski māju restaurācijas projekti, jaunas, spožas un izteiksmīgas fasādes, jaunas vēsmas modernos dzīvokļos, ražotnes un teritorijas labiekārtojumi.

Aktīvas ir bijušas mācību iestādes, realizējot visdažādākos projektus – jaunbūves, pārbūves, sporta halles. “Radošais gars katrā no tām ir individuāls, orientējoties uz to, kas mūsdienu censoni varētu iedvesmot zinību apguvei,” norāda konkursa rīkotāji.

No konkursam pieteiktajiem objektiem Pierīgā var pieminēt velosipēdistu celiņu Imanta – Babīte, Piķurgas tilta pārbūvi, Gaujas – Daugavas kanālu, daudzdzīvokļu ēku “Lindenholma” Mārupē, kultūras centru “Ulbrokas pērle”, Mūzikas un mākslas skolu Garkalnes novada Upesciemā, moduļu tipa koka būvi pie Ķekavas vidusskolas, brīvdienu koka māju Saulkrastos, Siguldas Valsts ģimnāzijas pārbūvi, Ķemeru ūdenstorņa pārbūvi un restaurāciju, Siguldas Jaunās pils ēkas pārbūvi un restaurāciju u.c.

Konkurss “Latvijas Būvniecības gada balva” norisinās jau septīto gadu un ir lielākais nozares konkurss pieteikumu skaita ziņā, ļaujot pilnvērtīgi pārskatīt arhitektūras un būvniecības devumu gada griezumā gan Latvijā, gan aiz valsts robežām, kur darbojušies Latvijas pilsoņi – nozares speciālisti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.