Menu
 

Kalnu slēpošanas trašu pārstāvji optimistiski par sezonas finanšu rezultātiem

  • Autors:  LETA
Foto - riekstukalns.lv Foto - riekstukalns.lv

Kalnu slēpošanas sporta bāzēm Covid-19 noteiktie ierobežojumi radījuši papildus izdevumus, taču klientu pieprasījums šoziem ir liels, un sezona varētu rezultēties ar peļņu, atzina aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

Kā aģentūrai LETA norādīja Baldones novada atpūtas kompleksa "Riekstukalns" vadītājs Ervīns Kišuro, lieli izdevumi ir bijuši arī sniega ražošanai, taču, ja sezona martā vēl turpināsies, tad tā varētu būt finansiāli veiksmīga.

Arī Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis atzīst, ka darbs ārkārtējā situācijā prasījis papildu līdzekļsu, taču kopumā sezona vērtējama kā finansiāli veiksmīga, jo ziema šogad ir labvēlīga nozarei.

Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" direktors Viesturs Ošinieks atzīst, ka šīs sezonas finansiālais rezultāts varētu būt pozitīvs, un peļņa varētu segt daļu no pagājušās sezonas zaudējumiem, neskatoties uz ārkārtējās situācijas radītajām papildu izmaksām.

"Milzkalnā" ierobežojumu dēļ klientu skaits ir samazinājies tikai brīvdienās, savukārt darba dienās tas būtu tāds pats kā citās sezonās, ja trases drīkstētu strādāt līdz plkst.22 vai plkst.23. Patlaban tās drīkst darboties līdz plkst.20, norādīja Ošinieks.

"Gaiziņkalna" slēpošanas trases vadītājs Juris Stradiņš pauda, ka šogad apmeklētāju skaits ir lielāks nekā citas sezonas.

"Apmeklētāji veic rezervācijas no pirmās stundas līdz par pēdējai vakarā. Kādreiz rīti bija tukšāki, taču tagad gribētāju ir tik daudz, ka viņi ir sadalījušies vienmērīgi visas dienas garumā un mums visu laiku, ir ko darīt," komentēja Stradiņš.

Kišuro un Ošinieks atzīst, ka rezervāciju sistēmu varētu turpināt nākamajās sezonās, jo tā mazina drūzmēšanos pīķa stundās un sakārto apmeklētāju plūsmu vienmērīgi.

Kā norāda Stradiņš, kalnu slēpošanas industrijai strādāt ar šādu rezervāciju sistēmu ir ienesīgi, tomēr par to, vai tā tiks turpināta nākotnē, tiks apspriests nozares asociācijas sapulcē sezonas beigās.

"Kalnu industrijai šāda specifika ar rezervācijām ir ļoti ienesīga, taču diez vai tas būtu godīgi pret slēpotājiem. Viņiem tiek dots limitēts laiks, nav iespējas atbraukt uz piecām stundām vai iegādāties dienas biļeti. Daudzi brauc uz tālākām slēpošanas trasēm, pavada ilgu laiku ceļā, tad divas stundas uz kalna ir par maz. Klienta interesēs būtu iegādāties pacēlāja karti uz visu dienu."

Jau ziņots, ka ceturtdien, 18.februārī, valdība lēma ieviest vēl stingrākus nosacījumus slēpošanas trasēs Covid-19 ierobežošanai. Slēpošanas sporta bāzē un tās apsaimniekošanā esošajā teritorijā vienlaikus nedrīkst atrasties vairāk kā 300 personas ar noteikumu, ka katrai personai tiek nodrošināti vismaz 70 kvadrātmetru ārtelpas un visur ir iespējams ievērot divu metru distanci.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.