Menu
 

Tiesu izpildītāju dienā izdod "Parādnieka tiesību rokasgrāmatu"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - LZTIP Ilustrācija - LZTIP

Lai veicinātu parādnieku izpratni par savām tiesībām un pienākumiem, šodien Tiesu izpildītāju dienas ietvaros Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) ir izdevusi "Parādnieka tiesību rokasgrāmatu", informēja LZTIP pārstāve Baiba Litvina.

Rokasgrāmata ir sagatavota un visiem interesentiem būs pieejama gan digitālā formātā LZTIP mājaslapā, gan arī drukātā formātā. To būs iespējams saņemt klātienē visu tiesu izpildītāju birojos pēc valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu atcelšanas, kolīdz atkal būs atļauts pieņemt apmeklētājus.

Šodien visā Latvijā norisinās ikgadējā Tiesu izpildītāju diena, kuras laikā iedzīvotāji bez maksas ir iespēja saņemt konsultācijas par jautājumiem, kas saistīti ar piedziņas vēršanu uz parādnieka naudas summām.

LZTIP priekšsēdētāja Iveta Kruka uzsvēra, ka naudas summu apķīlāšana bankas kontā ir viens no ikdienas saziņā biežāk sastopamajiem gadījumiem, kas izraisa pastiprinātu interesi un rada ļoti daudz jautājumu parādniekiem. Tostarp tiesu izpildītājiem tiek jautāts, kāpēc kontā nav saglabāta piekļuve noteiktiem pabalstiem, kāpēc tiesu izpildītājam pašam nav iespējams pārliecināties dažādās datu bāzēs, kādas summas parādnieks saņem ik mēnesi.

"Pēdējo pāris nedēļu laikā ļoti aktuāls bijis jautājums par Covid-19 vienreizējā ģimenes pabalsta 500 eiro apmērā par katru bērnu saņemšanu situācijā, kad ir nenokārtotas parādsaistības. Uz visiem šiem un arī citiem jautājumiem par piedziņas procesu iedzīvotāji varēs saņemt atbildi," sacīja Kruka.

Tiesu izpildītāju dienas ir LZTIP 2016.gadā aizsākta iniciatīva. To mērķis ir sniegt plašāku informāciju par tiesu izpildītāju darbu Latvijā un dot iespēju cilvēkiem bez maksas saņemt juridiskās konsultācijas parādu atmaksas jautājumos.

Tiesu izpildītāji ir valsts amatpersonas, kuru pienākums ir panākt tiesu spriedumu izpildi aizskartās puses, valsts un sabiedrības interesēs. LZTIP ir tiesu izpildītāju pārstāvības institūcija, kuras pienākums ir rūpēties par nozarē strādājošo profesionalitāti un publiski pārstāvēt viņu viedokli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.