Menu
 

Aptauja: Latvijā 55% iedzīvotāju digitālo tehnoloģiju lietošana mainījusi viņu rakstības stilu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 55% iedzīvotāju digitālo tehnoloģiju lietošana ir mainījusi viņu rakstības stilu un viņi biežāk lieto emocijzīmes, anglicismus, kā arī nepievērš uzmanību garumzīmju, mīkstinājuma zīmju un pieturzīmju lietošanai, liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" veiktā aptauja.

Tajā noskaidrots, ka 47% iedzīvotāju satrauc tas, ka rakstīšanas stils mainās - vairāk par šo jautājumu norūpējušies ir iedzīvotāji, kuru vecums pārsniedz 40 gadu, savukārt jauniešiem jeb iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem domas dalās.

Aptaujas dati arī liecina, ka 37% iedzīvotāju pierakstus veic digitālajās ierīcēs, nevis ar pildspalvu. Digitālās ierīces pierakstu veikšanai visvairāk izmanto jaunieši (52%), taču arī 30% iedzīvotāju vecumā no 60 līdz 74 gadiem dod priekšroku veikt pierakstus datorā vai telefonā.

Vienlaikus aptaujā secināts, ka iedzīvotāji uzskata, ka tehnoloģiju lietošana veicina vairākas būtiskas iemaņas - milzīgas informācijas daudzuma apstrādi (61%), komunikāciju (39%), valodas prasmes (24%), radošumu (19%) un stratēģisko domāšanu (18%).

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli par dzīvi tehnoloģiju laikmetā, mobilo sakaru operators "Tele2" veica aptauju sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" šogad janvārī, un tajā piedalījās 1001 respondents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.