Menu
 

Bībeles biedrības grāmatu dāvinājums Pierīgas novadu draudzēm Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Valsts sociālās aprūpes centra “Vidzeme” filiāles “Ropaži” kariatīvā sociālā darbiniece Māra Graudiņa. Foto - bibelesbiedriba.lv Valsts sociālās aprūpes centra “Vidzeme” filiāles “Ropaži” kariatīvā sociālā darbiniece Māra Graudiņa. Foto - bibelesbiedriba.lv

Bībeles biedrība jau ceturto gadu īsteno projektu “Dieva Vārds – Latvijas novadiem”. Tā ietvaros tiek dāvinātas Bībeles un citas grāmatas draudzēm Latvijas novados un pilsētās. Šogad 687 grāmatas saņēma 24 Pierīgas novada dažādu konfesiju draudzes – Krimuldā, Baldonē, Ropažos, Mālpilī, Siguldā, Saulkrastos, Carnikavā, Inčukalnā, Ādažos, Ķekavā, Garkalnē un Salaspilī.

Draudžu darbinieki regulāri sadarbojas ar sava novada vai pagasta sociālo dienestu un mājās apmeklē trūcīgas vai sociāli nelabvēlīgas ģimenes ar bērniem. Tāpat tradicionāla ir draudžu kalpošana vietējos sociālās aprūpes centros, apciemojot vecos ļaudis un cilvēkus ar invaliditāti, kā arī zupas virtuves organizēšana, kalpošana slimnīcās, bērnunamos, cietumos, “Alfa kurss” vietējiem cilvēkiem, vasaras nometņu un citu pasākumu rīkošana vietējiem pusaudžiem un bērniem, kā arī bērniem ar invaliditāti un viņu ģimenēm.

Daudzu draudžu kalpotāju ieguldījums mūsu sabiedrības mazo kopienu garīgās un fiziskās labklājības uzlabošanā un trūcīgāko sabiedrības locekļu integrācijā ir ievērojams, diemžēl bieži arī nenovērtēts. Tādēļ Bībeles biedrība ar prieku sadarbojas un palīdz šo cilvēku kalpošanas darbā. Lūk, ko stāsta Inčukalna baptistu draudzes priekšniece Ilona Jēgermane: “Uz dievkalpojumiem nāk ļoti daudzi no sociāli zemākiem slāņiem. Brauc no visurienes.  Es viņus visus pieņemu. Kad jautāju, kāpēc viņi nāk, viņi atbild, ka šeit ieguvuši mieru. Tieši viņiem arī gribu dāvināt Bībeles.”

Siguldas Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes priesteris Rihards Rasnacis kopā ar draudzes locekļiem regulāri apciemo Grašu bērnu ciematu, ir apciemojuši bērnus trīs bērnunamos Latgalē, organizē atbalsta grupu audžuģimenēm un adoptētājiem, kalpo piecos sociālās aprūpes centros Siguldā, Gaujā, Stīveros, Allažos un Krimuldā, vada “Alfa kursu” apmēram 40 cilvēkiem. Rihards Rasnacis stāsta: “Mēs draudzē redzam tos cilvēkus, kuriem vajadzīga Bībele, bet viņi nevar atļauties to iegādāties. Tādēļ ir prieks, ka varam šo misiju īstenot kopīgi. Draudzes un Bībeles biedrība ir kā starpnieki, kā tilts.”

Lielu grāmatu dāvinājumu saņēma arī valsts sociālās aprūpes centra “Vidzeme” filiāle “Ropaži”, kur mīt 300 klientu ar I un II grupas garīga rakstura traucējumiem. Kariatīvā sociālā darba veicēja Māra Graudiņa priecājas: “Liels, liels jums paldies! Mums tagad ir Bībele katrā korpusā – pieejama gan klientiem, gan darbiniekiem. Tās tika pieņemtas ar pateicību un tiek uztvertas kā palīglīdzeklis darbā, kad medicīna nevar palīdzēt viņu daudzajās problēmās. Darbinieki man arī lūdza Jaunās Derības personiskai lietošanai, ko viņiem dāvināju. Cik viņi bija pateicīgi! Man tā bija laimīga misija!”

Latvijas Bībeles biedrība ir nevalstiska organizācija, kuras galvenā misija ir izdot un izplatīt Bībeles Latvijā. Nacionālās Bībeles biedrības darbojas vairāk nekā 240 pasaules valstīs un teritorijās.

Bībeles biedrība no citām grāmatu izdevniecībām atšķiras ar to, ka līdzās izdevējdarbam organizē arī labdarības projektus, ko atbalsta ziedotāji. Gadā bez maksas tiek izplatītas apmēram 2000–3000 grāmatas. Tradicionāli visu Bībeles biedrību uzmanības lokā ir cilvēki, kas nonākuši kādā grūtā dzīves situācijā – atrodas cietumā, slimnīcā, veco ļaužu pansionātā, krīzē un trūkumā. Viņiem tiek regulāri dāvinātas Bībeles, bērnu Bībeles un citas grāmatas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.