Menu
 

Militārajās mācībās "Iron Spear 2021" Ādažos pilnveidos Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 5. līdz 9. aprīlim Ādažu poligonā norisināsies militārās mācības  “Iron Spear 2021”, kurās piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Baltijas valstīs un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri un militārā tehnika.

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, mācību mērķis ir pilnveidot Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, un veikt tanku un bruņutehnikas kaujas šaušanas vingrinājumus. Mācībās piedalīsies kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas “CVR(T)”, bruņutehnika “LAV 6”, “Coyote”, “BMP-2M”, “Marder”, “CV90” , “Piranha” un tanki “PT-91”, “Leopard” un “Centauro”. 

Mācību aktivitātes Ādažu poligonā norisināsies gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Militāro mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. 

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt. 

Mācības “Iron Spear” tika aizsāktas 2018. gadā un pērn tajās  piedalījās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri un militārā tehnika.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.