Menu
 

Martā skatītākais televīzijas kanāls – TV3

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Konsolidētās televīzijas skatītākais kanāls martā bijis TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 12,5% jeb 182 400 skatītāju mēnesī, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" aktuālākie dati par konsolidēto televīziju.

Otrs skatītākais kanāls martā bija LTV1, ar skatīšanās laika daļu 11,5%, savukārt trešais skatītākais kanāls martā bija "Pirmais Baltijas kanāls", kuram veltīti 5,5% no kopējā televīzijas skatīšanās laika, savukārt vairāku citu zināmu kaimiņvalsts kanālu retranslēšana Latvijā pašlaik ir aizliegta, tiem piemēroto sankciju vai pieļauto pārkāpumu dēļ.

Ceturtajā vietā ierindojās kanāls LTV7, kura skatīšanās laika daļa veidoja 3,4%. Piektajā vietā iekļuva "TV3 Life" ar 3%, sestajā - kanāls "3+" ar 2,6%, septītajā vietā - TV6 ar 1,9%, astotajā vietā - STV ar 1,7%, devītajā vietā ierindojās "RīgaTV 24" ar skatīšanās laika daļu 1,3%, bet desmitnieku noslēdz kanāls "1+2", kura skatīšanās laika daļa bija 1,1%.

Zem 1% skatīšanās laika daļa bija kanāliem "TNT", "360TV", "Pjatnica International", "TV3 Mini", kā arī kanāliem "Re:TV", "National Geographic Channel", "Nickelodeon" un "Viasat History". Arī kanāliem "Best4Sport TV", "CTC Baltija", "Discovery Channel", "Filmzone", "FOX", "Fox Life", "Kidzone TV", "TNT4 International" skatīšanās laika daļa veidoja zem 1%.

Savukārt pārējā skatīšanās laika daļa bija 48,1%.

"Kantar" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norādīja, ka viens televīzijas skatītājs martā pie televizora ekrāna pavadīja vidēji četras stundas un 38 minūtes dienā, tas bija par deviņām minūtēm mazāk nekā februārī.

Pētījumu kompānija "Kantar" Latvijā kopš 1999.gada veic televīzijas auditorijas pētījumu, izmantojot speciālu tehnisko aprīkojumu - televīzijas metrus. Pētījuma mērķis ir iegūt informāciju par televīzijas kanālu skatītāju auditoriju un to raksturojošām pazīmēm, par televīzijas kanālu skatīšanos dažādās mērķa grupās, kā arī par reklāmas kampaņu sasniegto auditoriju. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.