Menu
 

Kudors dibinājis domnīcu konservatīvisma popularizēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pirmdien nodibināta domnīca - Konservatīvisma studiju centrs (KSC), kas pētīs konservatīvisma ideju attīstību Latvijā un ārvalstīs, informēja Andis Kudors, kurš savulaik no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) rindām nesekmīgi startēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet vēlāk paziņoja par politikas pamešanu un izstāšanos no partijas.

Domnīcas dibinātāji ir Kudors, klasiskā filoloģe Agnese Irbe, ekonomists Jānis Hermanis un politologs un tulks Mārcis Gobiņš.

Kā vēsta Kudors, KSC analizēs dažādas Latvijas valsts rīcībpolitikas, vērtējot tās caur konservatīvisma prizmu un izstrādās rekomendācijas to uzlabošanai. Valsts un baznīcas attiecības, tiesiskuma stiprināšana, atbalsts dabiskai ģimenei, azartspēļu ierobežošana, abortu un eitanāzijas problemātika būšot daļa no tēmām, kuras būs KSC pētnieku uzmanības lokā, skaidro centra dibinātāji.

Viņi vērtējumā, konservatīvisms esot politiskā ideoloģija, kas "piedāvā savu skatījumu arī uz efektīvākajām ekonomiskās izaugsmes veicināšanas metodēm, tāpēc KSC veltīs zināmu uzmanību arī Latvijas ekonomikas izaicinājumiem".

"Ja konservatīvi domājošā sabiedrības daļa klusēs, tad morāles normu nicināšana un vārda brīvības ierobežošana vidējā un ilgtermiņā graus demokrātiju, izmantojot pārspīlētu politkorektumu par jauna autoritārisma instrumentu," par domnīcas dibināšanu izteicies Kudors.

Kudora skatījumā, postmodernajā Eiropā arvien populārāks kļūst radikāli liberālas un kreisi liberālas idejas, "kurām ir tiesības uz eksistenci, bet ne uz dominanci augstskolu fakultātēs un publiskajā telpā".

KSC dibināšanas sapulcē Kudors ievēlēts par domnīcas direktoru, bet centra valdē amatus ieņem arī domnīcas līdzdibinātāji - interneta žurnāla "Telos.lv" galvenā redaktore Irbe un Hermanis.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.