Menu
 

Foto: Olainē atklāts Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Olainē atklāts Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruts Olaines novada pašvaldība
17. augustā Olainē, Jelgavas ielā 5, svinīgi tika atklāts Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruts, kas ir Latvijā vienīgā Pirmā pasaules kara izziņas brīvdabas ekspozīcija pilsētvidē.

Ierastās lentes griešanas vietā maršruts tika atklāts ar dzeloņdrāts pārgriešanu, kam sekoja oficiālās uzrunas, informē Olaines Vēstures un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Konošonoka.

Kultūras ministrijas muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns savā uzrunā uzsvēra šī objekta nozīmi: "Visi Latvijas iedzīvotāji un arī ārvalstu viesi, atnākot uz šejieni, varēs gūt ieskatu Latvijas vēstures lappusēs un Pirmā pasaules kara notikumos, kuri pēdējos gados ir piesaistījuši īpašu sabiedrības uzmanību. Un ne velti, jo tas ir laiks, kad grūtās cīņās, ar lielu pašaizliedzību un lieliem upuriem tomēr tapa Latvijas valsts.” Arī Olaines Vēstures un mākslas muzeja kolektīvs pievienojās sacītajam, papildus izceļot izveidotā maršruta nozīmi Olaines novada tūrisma attīstībā.

Vakarā, atklāšanas svinību laikā, pasākuma viesi tika aicināti nolikt svecītes pie piemiņas akmens Pirmā pasaules kara un Brīvības cīņu varoņu piemiņai. “X faktora” uzvarētājs Arturs Gruzdiņš fantastiskā akustiskā koncertā veltīja apmeklētājiem strēlnieku dziesmas. Kopā ar viņu RTU studentu teātris “Spēle”, kuri lasīja karavīru stāstus par ikdienu kara laikā, radīja atmosfēru, kas ļāva atgriezties 100 gadus tālā pagātnē un ieraudzīt karavīru dzīvi no cita skatupunkta, vēsta I. Konošonoka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.