Menu
 

Jaunolainē tiek uzsākta jauna tirdziņu "Ielec skapī" tradīcija

  • Autors:  Maija Bebre
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai gan valstī joprojām pastāv stingri pulcēšanās ierobežojumi, un joprojām nekādi aktīvi pasākumi, svinības nenotiek, tomēr ir ciemi, kur uzdrošinās kaut ko uzsākt pilnīgi no jauna. Tā Jaunolainē, par spīti sarežģītākai procedūrai, kas noteikta, lai organizētu tirdziņus, ir uzsākta tikai tagad tirgošanās tradīcija: sākot ar 22.maiju un turpmāk regulāri plānots īstenot tirdziņu organizēšanu.

Apzinoties, ka ciemā iedzīvotāji savstarpēji maz komunicē un nepazīst kaimiņus, tirdziņš ir iespēja, kā parādīt ne tikai vietējiem, bet arī viesiem, ka Jaunolainē ir vērts iegriezties, te ir atvērti un darboties griboši cilvēki, kas uzdrošinās īstenot lietas, kas līdz šim nav īstenotas. Tā ir iespēja savstarpēji iepazīties, kāds ir mazo uzņēmēju un mājražotāju piedāvājums, atbalstīt tos, iegādājoties vietējo produkciju.

Reiz, izmēģinot tradīciju par tirdziņu “Ielec skapī” ar labo lietu tirdzniecību jeb savu kleitu, apģērbu un apavu andelēšanos 2020.gadā, tieši aktīvā kopienas biedrība “Jaunolaines attīstībai” sadarbībā ar biedrību “Latvijas mājražotāji” īsteno nākošo tirdziņu “Ielec skapī” ar mājražotāju, amatnieku un stādu tirgotāju dalību 22.maijā Jaunolaines stadionā. Kā saka biedrības pārstāvji: “Skapji mēdz būt dažādi – ledusskapis, drēbju skapis, mantu skapis – un tad nu katrā tirdziņā plānots pielāgoties katrai tematikai atsevišķi.”

Jo īpašāks tieši šis pirmais tirdziņš būs tādēļ, ka ir aktīvās tūrisma sezonas sākums, un tirdziņā būs iespēja uzzināt par īpašiem piedāvājumiem tieši no "Exit Rīga" pārstāvjiem, kas pastāstīs par ceļošanas un atpūtas iespējām gan Olaines novadā, gan citviet Pierīgā. Šī būs pirmā reize, kad "Exit Rīga" pārstāvji būs sastopami kādā no pasākumiem šajā gadā no kopumā vairāk kā 30, kas plānoti līdz pat gada beigām un ir viena no LEADER projekta "Apkārt Rīgai – vienots tūrisma piedāvājums" aktivitātēm.

Visa informācija par tirdziņu un to dalībniekiem atrodama Facebook lapā: https://ej.uz/tirgusJaunolaine .

Atgādinām apmeklētājiem, ka visi tirgus laikā tiek aicināti būt sociāli atbildīgi un ievērot divu metru distanci, izvairīties no drūzmēšanās, un lietot sejas maskas tirgus teritorijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.