Menu
 

23. augusta vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks tradicionālais Ugunsceļš

  • Autors:  Apriņķis.lv
23. augusta vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks tradicionālais Ugunsceļš www.nacionalaapvieniba.lv

1987.gada 23. augustā cilvēktiesību aizstāvības grupa “Helsinki-86” nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, atgādinot 1939. gada 23. augustā noslēgto noziedzīgo Molotova – Ribentropa paktu, kas noveda pie Baltijas valstu okupācijas. Piemiņas pasākums izvērtās plašos protestos pret padomju okupāciju.

1989.gada 23. augustā vairāk nekā 2 miljoni latviešu, lietuviešu un igauņu izveidoja dzīvo ķēdi no Tallinas līdz pat Viļņai, pieprasot Baltijas valstu neatkarību. Baltijas ceļš ir viena no visu laiku daudzskaitlīgākajām un iespaidīgākajām politiskajām manifestācijām pasaulē.

2013.gada 23. augustā trīs Baltijas valstu nacionālisti parakstīja deklarāciju par sadarbību un kopīgu cīņu pret krievu imperiālismu un ekstrēmā liberālisma centieniem sagraut tradicionālās un nacionālās vērtības.

2016.gada 23. augustā Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Rumānijas tieslietu ministri kopīgā paziņojumā nosodīja valstis, kuras joprojām cildina komunismu un komunistisko režīmu noziegumus, kā arī uzsvēra nepieciešamību veikt starptautisku komunistiskā režīma noziegumu izmeklēšanu.

Tāpēc arī šī gada 23. augustā plkst. 19.00 Nacionālā apvienība kā ik gadu aicina doties pie Brīvības pieminekļa, lai kopīgi iedegtu Ugunsceļu no svecītēm un vienotos dziesmās, atceroties 23. augusta nozīmi mūsu valsts vēsturē.

VL-TB/LNNK frakcijas konsultante Dace Kalniņa informēja, ka pasākumā piedalīsies lietuviešu, igauņu, poļu un ukraiņu pārstāvji, uzsverot visu tautu kopīgās intereses un t. s. Intermarium reģiona vienotības nepieciešamību. Uzstāsies vīru kopa “Vilki”, dziesminieks Arnis Neretnieks un jaunā dziedātāja Anna Amanda Stolere.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.