Menu
 

Latvijas pašvaldībās īstenos risinājumus jauniešu atbalstam, mazinot Covid-19 radītās sekas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Lai palīdzētu jauniešiem pārvarēt Covid-19 pandēmijas radītās sekas, projektu konkursa "Atbalsts jauniešiem Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" ietvaros Latvijas pašvaldības un nevalstiskās organizācijas īstenos līdz 47 iniciatīvām aktuālo problēmjautājumu risināšanai. Atbalsta programmu, kas tiks īstenota līdz gada beigām, izstrādājusi Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) un Izglītības un zinātnes ministrija.

Kā informē JSPA Komunikācijas daļas vecākā referente Laura Bringina, projektu konkursā tika iesniegti 152 projektu pieteikumi, no tiem izvēlēti 47 projekti, kurus īstenos Latvijas novadu vai pilsētu pašvaldības, pašvaldību iestādes un nevalstiskās organizācijas (biedrības un nodibinājumi), kas ir iesaistītas darbā ar jaunatni. Projektu konkursā pieejamais finansējums ir 430 000 eiro, savukārt vienam projektam maksimāli pieejamais finansējuma apmērs ir 10 000 eiro.

"Projektā iesaistītās pašvaldības un organizācijas radīs nozīmīgus rīkus daudzpusīgu risinājumu īstenošanai, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas radītās sekas, tās ietekmi uz jauniešu mentālo veselību un emocionālo labsajūtu. Šis ir svarīgs solis mūsu jauniešu atbalstam un izaugsmei, lai pandēmijas ietekmē nepieaugtu to jauniešu skaits, kas nestrādā, nemācās un neapgūst arodu," norāda JSPA direktore Daina Sproģe.

Programmas mērķis ir nodrošināt atbalsta pasākumus jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai, veicināt jaunu zināšanu un prasmju apguvi, sagatavot jauniešus turpmākajām mācībām un darba tirgum, kā arī stiprināt savstarpējo atbalstu un viņu piederības sajūtu vietējai kopienai. Tāpat būtiski ir sniegt iespēju socializēties un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, nodrošināt jauniešiem iespēju saņemt individuālu atbalstu ārpusskolas laikā un mazināt jauniešu psihoemocionālās veselības riskus Covid-19 pandēmijas laikā un pēc tās, norāda L.Bringina.

Atklātā projektu konkursa "Atbalsts jauniešiem Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" nolikums un citi aktuāli dokumenti ir pieejami tīmekļa vietnē www.jaunatne.gov.lv. 2021.gada 18.martā valdībā izskatītais informatīvais ziņojums "Par atbalstu jauniešiem Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai" un rīkojuma projekts "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" ir pieejams Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.