Menu
 

Izdota pavēle bruņotajiem spēkiem būt gatavībā sniegt atbalstu ugunsgrēku likvidēšanā un seku pārvarēšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pamatojoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brīdinājumu par ekstremālu karstumu un augstu ugunsbīstamību, aizsardzības ministrs Artis Pabriks ir izdevis pavēli Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem pēc pieprasījuma sniegt atbalstu ugunsgrēku likvidēšanā un to radīto seku pārvarēšanā.

Saskaņā ar pavēli, Nacionālie bruņotie spēki, ja nepieciešams, ugunsgrēku likvidēšanas un to radīto seku pārvarēšanas pasākumos visā valsts teritorijā vienlaikus var iesaistīt vairāk nekā 50 personas, informēja Aizsardzības ministrijā.

“Bruņotie spēki nekad nav atteikuši atbalstu ugunsdzēsējiem un civilās aizsardzības institūcijām, taču ar pavēli mēs nodrošinām augstāku gatavību un ātrākas reaģēšanas spējas. Aicinu visus iedzīvotājus šajā īpaši karstajā lakā sekot mūsu glābšanas dienestu ieteikumiem un būt apzinīgiem, dodoties atpūsties mežā,” ministrijas pazi;nojumā citēts A. Pabriks.

Kā zināms, mežos visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus nesmēķēt un nekurināt ugunskurus mežos un to tuvumā, kā arī nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem pa meža ceļiem, jo ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem.

Pamanot meža ugunsgrēku, nepieciešams nekavējoties zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un pēc iespējas precīzāk norādīt notikuma vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.