Menu
 

Daudzbērnu ģimenes no 1. septembra sabiedriskajā transportā saņems lielākas atlaides

  • Autors:  LETA
Daudzbērnu ģimenes no 1. septembra sabiedriskajā transportā saņems lielākas atlaides pixabay.com

No šā gada 1. septembra skolēni un studenti, kuri ir daudzbērnu ģimenes locekļi, varēs saņemt atlaidi 90% apmērā no vienas biļetes cenas par braucienu reģionālā maršruta autobusā vai vilcienā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā. Savukārt pārējie daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt atlaidi 50% apmērā no vienas biļetes cenas vai 40% apmērā no abonementa biļetes cenas.

Tāpat turpmāk daudzbērnu ģimenes valsts svētkos – 4. maijā, 11. novembrī un 18. novembrī – varēs braukt bez maksas reģionālajā sabiedriskajā transportā. Atlaidi varēs saņemt tie daudzbērnu ģimenes locekļi, kuri, iegādājoties biļeti, uzrādīs "3+ ģimenes karti" un personu apliecinošu dokumentu vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību.

Patlaban daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālo maršrutu autobusos vai vilcienos, var saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas un 20% apmērā no abonementa biļetes cenas, bet no 1. septembra atlaides apmērs palielināsies divas reizes. Turpmāk, uzrādot "3+ ģimenes karti" un pasi vai ID karti, daudzbērnu ģimenes locekļiem būs iespējams saņemt atlaidi 50% apmērā no vienas biļetes cenas.

Savukārt daudzbērnu ģimenes skolēni, kuri apmeklē vispārējās pamatizglītības vai vidējās izglītības iestādi, un studenti līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē, varēs saņemt atlaidi pat 90% apmērā no vienas biļetes cenas. Šiem pasažieriem kopā ar "3+ ģimenes karti" būs jāuzrāda pase, ID karte vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecība. Kā arī abonementa biļetes turpmāk daudzbērnu ģimenes locekļi varēs iegādāties ar atlaidi 40% apmērā, kopā ar "3+ ģimenes karti" uzrādot pasi, ID karti vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību.

Turpmāk Latvijas valsts svētkos daudzbērnu ģimenes locekļi, uzrādot "3+ ģimenes karti" un personas apliecinošu dokumentu vai attiecīgi skolēna vai studenta apliecību, varēs braukt bez maksas visos reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos.

Daudzbērnu ģimenēm "3+ ģimenes" kartei un personas apliecinošam dokumentam, skolēna apliecībai vai studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.

Lēmumu par lielākiem braukšanas maksas atvieglojumiem daudzbērnu ģimenēm sabiedriskā transporta reģionālās nozīmes maršrutos valdība pieņēma šā gada 14. augustā. Iepriekš Satiksmes ministrija informēja, ka lielāku atlaižu piemērošanai nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta, jo 2018. gadā piešķirtie līdzekļi 3,4 miljonu eiro apmērā ir pietiekami, lai nosegtu jauno atvieglojumu izmaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.