Menu
 

Plānotā "Rail Baltica" trases šķērsojuma apkārtnē veikta sākotnējā sprādzienbīstamo objektu pārbaude Daugavas upes gultnē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Turpinot pamattrases projektēšanas darbus, “Rail Baltica” kopuzņēmumam un globālā projekta koordinatoram “RB Rail AS”, sadarbojoties ar Latvijas Republikas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, veikta sprādzienbīstamu priekšmetu pārbaude Daugavas gultnes virsējā kārtā Saulkalnes – Daugmales apkārtnē, kur plānots “Rail Baltica” pamattrases un autoceļa apvienotais šķērsojums pāri Daugavas upei.

Kā informēja “RB Rail AS”, upes gultnes virskārtā netika atrasti sprādzienbīstami priekšmeti, taču no tās tika izcelts aptuveni 30 kilogramus smags padomju laika kompresors, kā arī tika atrasta plastmasas caurule aptuveni piecu centimetru diametrā, kas, iespējams, šķērso Daugavu.

Nacionālo bruņoto spēku ūdenslīdēju veiktā pārbaude apliecināja, ka Daugavas gultnes virskārta Saulkalnes – Daugmales apkārtnē pašlaik nav sprādzienbīstamo objektu, kas ļaus sekmīgi turpināt “Rail Baltica” pamattrases projektēšanas darbus.

““Rail Baltica” projekts, kas ar dzelzceļu savienos Baltijas valstis ar citām Eiropas valstīm, ļaus primāri pasažieru pārvadāšanai paredzēto dzelzceļa infrastruktūru izmantot arī militārās tehnikas pārvietošanai. Savukārt militārā mobilitāte ir stratēģiski nozīmīga no valsts aizsardzības viedokļa gan miera laikā, tostarp, Latvijai uzņemot sabiedroto spēkus, gan krīzes situācijā, kad īpaši būtisks ir reaģēšanas ātrums,“ uzsvēris aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.