Menu
 

Saeima apstiprina amatā Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima trešdien Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļu amatos apstiprināja Jāni Eglīti, Jāni Siksni un Sanitu Upleju-Jegermani, informēja Saeimas preses dienests.

J.Eglītis amatam izvirzīts pēc desmit Saeimas deputātu iesnieguma. Viņš līdz šim bijis Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis. J.Siksni amatam izvirzījusi Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome. Viņš līdz šim darbojies Baltijas Mediju izcilības centrā. Savukārt S.Upleja-Jegermane amatā apstiprināta pēc Valsts prezidenta ierosinājuma, viņa iepriekš strādājusi kā nacionālo ziņu nodaļas žurnāliste portālā “Delfi”.

“Jaunizveidotās padomes darbs būs izaicinājumu pilns. Ceru, ka padomes locekļi būs uz sadarbību vērsti, gan sastrādājoties ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, gan Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. Esam gatavi darīt visu nepieciešamo un pat vairāk, lai jaunā padome varētu veiksmīgi darboties,” Saeimas preses dienests citē Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Artusu Kaimiņu.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes izveidi paredz Saeimā 2020.gada 19.novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums.

Likums noteic, ka SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu no tiem izvirza Valsts prezidents, vienu – Saeima, bet vēl vienu – Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome. SEPLP locekļa amatā var apstiprināt Latvijas pilsoni ar augstāko izglītību un nevainojamu reputāciju. Tāpat likumā noteiktas vēl citas prasības.

SEPLP locekļi tiek ievēlēti amatā uz četriem gadiem, un tos var apstiprināt amatā atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Jaunizveidotā padome būs sabiedrisko mediju valsts kapitāla daļu turētāja. Tā uzraudzīs sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību, izstrādās un apstiprinās tiem sabiedrisko pasūtījumu, lems par tiem piešķirto līdzekļu sadalījumu un veiks citas funkcijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.