Menu
 

VDD: Atsevišķas personas mērķtiecīgi savās personīgajās interesēs cenšas izmantot Covid-19 situāciju

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - VDD Ilustrācija - VDD

Pašreiz novērojamās tendences liecina par atsevišķu personu un organizāciju mērķtiecīgiem centieniem savās personīgajās interesēs izmantot sarežģīto situāciju, ko pasaulē izraisījusi Covid-19 pandēmija un saslimstības mazināšanas nolūkā ieviestie drošības pasākumi, pavēstīja Valsts drošības dienestā (VDD).

VDD vērtējumā aktivitātes, kas vērstas pret sabiedrības veselības aizsardzībai ieviestajiem pasākumiem, veicina sabiedrības sašķeltību, apgrūtinot Latvijas valsts kopējos centienus apturēt Covid-19 izplatību. Tāpat dezinformācijas izplatīšana par Covid-19 nekritiski domājošajā sabiedrības daļā var veicināt protesta noskaņojumu.

Dienests rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai netiktu apdraudēta valsts un sabiedrības drošība un veikti likumpārkāpumi.

VDD atgādina, ka demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, pulcēšanās brīvību, kā arī citām Satversmē garantētajām personiskajām brīvībām, taču vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un neļauj pārkāpt citu personu tiesības.

VDD informēja, ka savas kompetences ietvaros pastāvīgi vērtē procesus sabiedrībā un informatīvajā telpā, lai identificētu un novērstu iespējamus apdraudējumus valsts drošībai. VDD redzeslokā atrodas visas aktuālās sociāli politiskās norises valstī, tajā skaitā Covid-19 noliedzēju un vakcinācijas pretinieku aktivitātes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.