Menu
 

Policija aicina lielgabarīta transportlīdzekļu īpašniekus neaizdot savus spēkratus nesankcionētu protestu organizētājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķas personas plāno rīkot piketus ar lielgabarīta transportlīdzekļu izmantošanu. Likumsargi uzsver, ka šobrīd protesta akcijas ar tehnikas izmantošanu nav pieteiktas, un aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām un neaizdot nevienam savus spēkratus.

Valsts policija aicina protesta akciju organizatorus un dalībniekus būt apdomīgiem un izvērtēt riskus: “Nav pieļaujama ielu nobloķēšana, tādējādi radot kaitējumu visai sabiedrībai, tostarp traucējot pieaugušajiem nokļūt darbā vai bērniem skolā. Potenciāli šādas nesaskaņotas protesta akcijas ietver arī situācijas eskalācijas riskus un var tikt radīti zaudējumi arī protesta dalībnieku īpašumam, proti, bojāti protestā izmantotie transportlīdzekļi.”

Valsts policija sola, ka strādās un rīkosies atbilstoši situācijai, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību. Ja policija konstatēs ceļu satiksmes, epidemioloģisko noteikumu vai citus pārkāpumus, pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.  Administratīvās atbildības likuma 85. pants nosaka, ka administratīvā pārkāpuma izdarīšanas priekšmeti var tikt konfiscēti.  Līdz ar to, konstatējot pārkāpumus, policija atbilstoši likumam patur tiesības konfiscēt nesankcionētās protesta akcijās izmantotos transportlīdzekļus.

Demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības izteikt savu viedokli, vienlaikus šādu protestu akciju rīkošana, kas var apdraudēt veselību, sabiedrisko kārtību un drošību, tostarp radot materiālos zaudējumus un apgrūtinājumus iedzīvotājiem, nav pieņemama, norāda Valsts policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.