Menu
 

Kariņš vakcinācijas pret Covid-19 zemo aptveri Latvijā skaidro ar plašo dezinformāciju

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Vakcinācijas pret Covid-19 zemā aptvere Latvijā ir skaidrojama ar plašo dezinformāciju, šādu viedokli šorīt intervijā TV3 pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis uzsvēra, ka nekā labāka par vakcīnām cīņā pret Covid-19 pandēmiju pašlaik pasaulē nav, tostarp nav zāļu, ar kurām efektīvi ārstēt saslimušos.

Kariņš nedomā, ka zemā vakcinācijas aptvere būtu saistīta ar to, ka Latvijas valdība kaut ko darītu nepareizi. Viņa skatījumā, iemesls skepsei pret vakcīnām esot tas, ka pie mums šajā jomā ir ļoti daudz dezinformācijas. Viss, ko varam darīt - dezinformācijai likt pretī informāciju, piebilda premjers.

Premjers atzīmēja, ka vakcīnas pret Covid-19 ir saņēmuši jau miljoniem cilvēku visā pasaulē, kas vēlreiz apliecina to drošumu.

Kā uzsvēra premjers, valstis, kas atceļ ierobežojumus, to var darīt tikai tāpēc, ka tajās ir ļoti augsta vakcinācijas aptvere, kas nodrošina to, ka cilvēki nesaslimst smagi un nenonāk slimnīcās. Arī Latvijā cīņas pret Covid-19 kontekstā ir svarīgi nodrošināt, lai slimnīcas nepārpildās ar Covid-19 slimniekiem, atzīmēja politiķis.

Kariņš atkārtoti uzsvēra, ka gaidāmajā slimību rudens sezonā arvien vairāk gaidāms, ka kaut kādi pakalpojumi vakcinētajiem būs pieejami brīvāk nekā nevakcinētajiem.

Savukārt klātienes mācības valsts cer turpināt visu mācību gadu. Savukārt stratēģiskajā padomē vēl tiks spriests, ko vēl iespējams darīt, lai pēc iespējas uzturētu iedzīvotājiem ierasto dzīves ritmu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.