Menu
 

Ādažu poligonā mācību laikā cietuši trīs sabiedroto spēku karavīri

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Piektdien militāro mācību "Namejs 2021" laikā Ādažu poligonā negadījumā cietuši trīs sabiedroto spēku karavīri, informēja Aizsardzības ministrijā.

Karavīri nogādāti ārstniecības iestādē. Viens karavīrs pēc medicīniskās apskates veikšanas izrakstīts no ārstniecības iestādes. Savukārt divi cietušie turpinās ārstēšanos slimnīcā, viņu veselības stāvoklis esot vērtējams kā stabils.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sākuši notikušā negadījuma apstākļu izvērtēšanu un informējuši par negadījumu cietušo karavīru tuviniekus.

Jau ziņots, ka "Namejs 2021" norisinās visā Latvijā jau no 30.augusta, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

"Namejs 2021" scenārijā apvienotas ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārajām mācībām "Sudraba bulta", kā arī ar citām NBS vienību un štābu taktiskajām lauka mācībām hibrīdā kara draudu pārvarēšanai.

Mācību uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot NBS komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras, kā arī īstenot un izvērtēt taktiskās operācijas hibrīda un konvencionāla konflikta apstākļos.

Tāpat militārajās mācībās integrēta sadarbība ar Iekšlietu ministrijas struktūrām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, pašvaldībām un privātajiem uzņēmumiem, tādējādi stiprinot visaptverošo valsts aizsardzības sistēmu.

Mācības norisinās divās fāzēs - augusta nogalē un septembra pirmajā pusē tiek trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs.

Mācībās piedalās aptuveni 9300 dalībnieku, tostarp Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.