Menu
 

Šlesera pasākums par brīvprātīgu vakcināciju Daugavas krastmalā pulcē vairāk nekā 1000 cilvēku

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Uz partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera izsludināto pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju sestdien pusdienlaikā Rīgā, 11.novembra krastmalā, sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Vispirms Šlesers ar saviem politiskajiem līdzgaitniekiem, tostarp bijušo premjeru Vili Krištopanu un 13.Saeimas deputāti Jūliju Stepaņenko, pulcējās pie Pulvertorņa. Jau sākotnēji atnācējus uzraudzīja policijas darbinieki, ar kuriem Šlesers centās uzturēt verbālu kontaktu, solot, ka nekādu nekārtību nebūs.

Vēlāk pie Pulvertorņa sanākušie - daži simti cilvēku - devās uz Doma laukumu, bet pēc tam - uz 11.novembra krastmalu, kur nepilnas stundas laikā protestētāju skaits dubultojās, pārsniedzot 1000, novēroja LETA.

Sasniedzot krastmalu, kur satiksme automašīnām sestdien ir slēgta velomaratona dēļ, pasākuma dalībnieki īpaši nedrūzmējās, daudzi centās ievērot saprātīgu distanci cits no cita. Starp atnākušajiem bija pārsvarā jauni un darbspējīga vecuma cilvēki. Tika dziedātas latviešu dziesmas, Šlesers un daži citi publiski pauda viedokli saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19.

Izskanēja saukļi, aicinot ļaut studēt, neuzspiest vakcinēšanos pret Covid-19, kā arī tika apgalvots, ka daudzas no Covid-19 pacientu nāvēm ir saistītas ar citām slimībām. Dažiem no pasākuma apmeklētājiem rokās bija Latvijas karogi. Vēlāk runu teikšanai un viedokļu paušanai tika izmantots arī megafons.

Klātesošie ar aplausiem sveica aicinājumus, ka vakcinācijai ir jābūt brīvprātīgai un ka cilvēkus nevar šķirot pēc tā, vai viņi ir vai nav vakcinējušies. Bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa savā runā pauda kritiku Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Tāpat piketā tika mudināti jautājumā par brīvprātības principa ievērošanu apvienoties latviešiem, krieviem, kristiešiem, dievturiem, labējiem un kreisajiem. Kāda aktīvista rosināti piketa dalībnieki izsauca saukļus "Brīvību!" un "Mēs esam vara!".

Šlesers kritizēja "Levita–Kariņa režīmu", uzsverot, ka iedzīvotājiem ir jābūt brīviem, kā tas tika panākts līdz ar neatkarības atjaunošanu. Viņš uzsvēra, ka esošajai varai ir jāaiziet. Ja valdība neizpildīs izvirzītās prasības, paredzēts, ka jauns pikets notiks 2.oktobrī. Uzrunas tika teiktas lielākoties latviski un arī krievu valodā.

Notiekošo klātienē neuzkrītoši vēroja 10-20 policistu formastpērpos, kuri atnākušo cilvēku aktivitātes nekā būtiski neierobežoja un notiekošajā neiesaistījās. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Valsts policija ziņoja, ka ap plkst.13.30 Rīgā, Krastmalā, uz iepriekš pieteikto piketu bija sapulcējušies aptuveni 500 cilvēku. "Policijas spēki šobrīd atrodas notikuma vietā un strādā pēc iepriekš izstrādāta plāna," bija teikts policijas oficiālajā tvitera kontā.

Kā ziņots, pasākuma mērķis ir izvirzīt "ultimātu" Valsts prezidentam Levitam, lai saglabātu brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19 un citas prasības. Šlesers iepriekš norādīja, ka Rīgas dome neesot aizliegusi organizēt piketu krastmalā pie Rīgas pils.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.