Menu
 

Aptauja: Teju trešdaļa Latvijas iedzīvotāju plāno sava mājokļa vai zemes iegādi

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju pandēmijas ietekmē nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu - 17% domā par sava dzīvokļa vai mājas iegādi, bet 11% nolēmuši iegādāties zemi mājas celtniecībai, secināts "Luminor" bankas aptaujā.

Vislielākā interese par mājokļa iegādi ir Rīgas un Zemgales iedzīvotājiem, bet zemi mājas celtniecībai visvairāk vēlētos iegādāties vidzemnieki.

"Attālinātas darba iespējas un iedzīvotāju uzkrājumi, kas veidojušies pagājušajā gadā iedzīvotāju piesardzības un ierobežoto ceļošanas iespēju dēļ, ir rosinājuši iedzīvotāju vēlmi iegādāties savu īpašumu. Par to liecina gan bankas veiktā iedzīvotāju aptauja, gan tendences nekustamo īpašumu tirgū," pavēstīja "Luminor" bankas mājokļu kreditēšanas vadītājs Baltijā Kaspars Lukačovs.

Viņš informēja, ka arī "Luminor" bankas šā gada pirmajā pusgadā izsniegto hipotekāro kredītu apjoms ir audzis teju trīs reizes, savukārt vidējā mājokļa kredīta summa - par 15%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Iedzīvotāju arvien lielāka interese par sava īpašuma iegādi rada spiedienu uz mājokļu pieejamību un cenām, turklāt interese par mājokļa vai zemes iegādi aug visā Baltijā, piebilda Lukačovs.

Ceturtdien, 23.septembrī, plkst.10.30 "Facebook" tiešraidē tiks prezentēti "Luminor" Baltijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti un bankas hipotekārās kreditēšanas dati, iezīmējot mājokļu tirgus pašreizējo situāciju un prognozes tirgus attīstībai nākotnē.

Pasākumā piedalīsies Lukačovs, "Luminor" mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais un "ArcoReal Estate" valdes priekšsēdētājs un Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

"Luminor" bankas aptauja veikta 2021.gada septembra sākumā sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvia", katrā no Baltijas valstīm aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentu vecumā no 25 līdz 55 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.