Menu
 

Olaines nevalstiskās organizācijas veicina sadarbību ar sporta spēļu palīdzību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - biedrība "Jaunolaines attīstībai" Foto - biedrība "Jaunolaines attīstībai"

Lai veicinātu ciešākus kontaktus un savstarpēju sadarbību arī nākotnē projektos, biedrībai “Jaunolaines attīstībai” izrādot iniciatīvu, tika rīkots vienojošs pasākums “NVO sadarbības un sporta spēles”. Spēlēs pulcējās vairāk nekā 60 nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, vietējie iedzīvotāji un brīvprātīgie.

Lai gan ierobežojumi neļāva pasākumu rīkot plašākai publikai ar skatītājiem un līdzjutējiem, pasākums izvērtās gluži kā svētki Olaines NVO pārstāvjiem, informē biedrības “Jaunolaines attīstībai” valdes priekšsēdētāja Maija Bebre. Par to liecina dalībnieku komentāri, ka ikdienā, darbojoties brīvprātīgi nevalstiskajā sektorā, neizdodas rast iespēju iepazīties un komunicēt ar citām organizācijām, nodibinājumiem, kā arī nav pietiekami daudz iespēju attīstīties, kopā pavadīt laiku un aprunāties neformālā vidē ar citiem aktīvajiem iedzīvotājiem. Tādējādi arī nereti zūd iespēja savstarpējai sadarbībai, netiek īstenotas potenciāli labas projektu idejas.

“Sports ir labs līdzeklis, lai neformālā vidē, savstarpēji konkurējot kā ikdienā un tajā pašā laikā sadarbojoties un līdzdarbojoties, iepazītos ar kaimiņos esošajām organizācijām, kopienām un veidotu saikni nākotnei,” norāda M.Bebre. Šādas spēles biedrība ir gatava turpināt organizēt turpmāk, jo spēļu uzvarētājiem – biedrībai “CF Olaine” – tika pasniegts ceļojošais kauss, kā arī tādējādi aicinājums nodrošināt spēļu turpinājumu jau Olainē. Biedrībā “Jaunolaines attīstībai” norāda, ka ir arī gatava sadarboties un palīdzēt pasākuma organizēšanā, lai nodrošinātu spēļu iedzīvināšanu kā ikgadēju pasākumu Olaines un kaimiņos esošo NVO pārstāvju iepazīšanai un sadraudzībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.