Menu
 

Pastiprinoties agresīvam noskaņojumam, apsardzes kompānijas aicina cilvēkus būt saprotošiem un cienīt apsargus

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pandēmijas dēļ sabiedrībā pastiprinoties agresīvam noskaņojumam, Drošības profesionāļu asociācija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un cienīt apsardzes nozares darbiniekus un viņu sniegto ieguldījumu kārtības uzturēšanā, informēja asociācija.

SIA "Sanitex" grupas uzņēmumu Drošības dienesta vadītājs Artūrs Āmars norāda, ka patlaban sabiedrībā valda ļoti saspringts laiks, jo ierobežojumi tiešā veidā ietekmē ikkatra Latvijas iedzīvotāja ikdienu, un pārmaiņu dēļ cilvēki sāk zaudēt savu iecietību un savaldību. Tā rezultātā visbiežāk cieš pakalpojumu sfēras darbinieki, tostarp apsardzes nozarē strādājošie, kuri, sniedzot drošības pakalpojumus dažādās iestādēs visā valstī, saskaras ar negācijām, naida uzplūdiem un nepamatotiem pārmetumiem.

Drošības dienesta vadītājs atzīmē, ka nereti tie sabiedrības pārstāvji, kuri ir neapmierināti ar pastāvošajiem ierobežojumiem, vaino tieši apsardzes darbiniekus, jo viņu darba pienākumos ietilpst ierobežojumu izpildes kontrole.

Diemžēl pieredze rāda, ka šie konflikti ātri vien pāraug personīgos apvainojumos un solījumos fiziski izrēķināties ārpus darba laika. Tāpēc ir svarīgi saprast un apzināties, ka apsardzes darbinieks rūpējas par to, lai iedzīvotājiem ir drošāk gan iepērkoties, gan apmeklējot atpūtas vai ārstniecības iestādes.

"Apsargs ir tieši tāds pats cilvēks kā visi pārējie, kurš pēc darba atgriežas mājās pie ģimenes un bērniem. Viņš ir viens no mums. Tāpēc cienīsim cits citu un izturēsimies ar sapratni. Jo vieglāk mēs uztversim ierobežojumus un pildīsim noteiktās prasības, jo vieglāk un ātrāk pārdzīvosim šo visiem apgrūtinošo periodu," uzsver Āmars.

SIA "Lidl Latvija" Drošības dienesta vadītājs Edvards Vērdiņš, komentējot notiekošo, atzīst, ka patlaban situācija pasaulē apliecina, ka apsardzes darbiniekiem ir īpaši nozīmīga loma sabiedrības drošības un kārtības veicināšanā. Šie cilvēki godprātīgi pilda savus pienākumus un gluži kā mēs, pārējie, dzīvo savu dzīvi ārpus darba pienākumu veikšanas, tādēļ mums visiem ar cieņu jāattiecas pret apsargiem un viņu paveikto sabiedrības labā.

SIA "Depo Diy" Drošības dienesta vadītājs Andrejs Ivanovs uzskata, ka par pieaugošo konfliktu skaitu un agresivitāti atbildīgi ir visi - gan ierobežojumu neievērotāji, gan to pildītāji un noteicēji.

"Cilvēki ir morāli noguruši, tie izgāž dusmas, uzsāk asas diskusijas un kļūst agresīvi pret apsardzes darbiniekiem, aizmirstot, ka viņu profesionālā darba vide ikdienā jau tā ir paaugstināta stresa un spiediena pilna. Apsardzes darbinieki nav vainojami par straujo vīrusa izplatību un epidemioloģisko drošības noteikumu ieviešanu, tomēr viņu uzdevums ir kontrolēt noteikumu ievērošanu," pauda Ivanovs.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti pastiprināti ierobežojumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.