Menu
 

VM: Militārais "lokdauns" būtu sliktākais variants, kuru šobrīd piemin tikai teorētiski

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Militārais "lokdauns" būtu sliktākais iespējamais notikumu attīstības scenārijs, kurš šobrīd raksturots tikai teorētiski, atbildot uz izskanējušo informāciju par militāro "lokdaunu" kā nākamo soli, ja pašreizējie ierobežojumi nenestu vēlamo efektu, norādīja Veselības ministrijā (VM).

Saskaņā ar Latvijas Tirgotāju asociācijas sniegto informāciju, Ekonomikas ministrijas rīkotāja informatīvajā sanāksmē Veselības ministra padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņa paudis, ka pie šādas situācijas alternatīva pašreizējiem ierobežojumiem ir militārais "lokdauns", nevis mazliet stingrākas drošības prasības.

VM šajā sakarā skaidroja, ka tā potenciāli varētu būt kļūda vai arī no konteksta izrauta informācija. Taču, vaicāta, vai pašlaik militārais "lokdauns" ir kaut kas, ar kā potenciālu ieviešanu ministrijā rēķinās, VM skaidroja, ka tas būtu sliktākais iespējamais scenārijs, kurš raksturots tika teorētiski.

VM arī norādīja, ka šobrīd ir ieviests "lokdauns", kuru ministrija aicina visiem stingri ievērot.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija arī liecina, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras seminārā kāds VM pārstāvis esot paudis, ka šobrīd Latvija atrodas soļa attālumā no militāra "lokdauna" ieviešanas.

Jau ziņots, ka "lokdauna" laikā līdz 15.novembrim visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi.

"Lokdauna" laikā tiks ieviesti pasākumi, kas maksimāli ierobežo cilvēku no dažādām mājsaimniecībām kontaktēšanos klātienē, lai mazinātu vēl lielāku veselības aprūpes sistēmas pārslodzi, būtiskus veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības ierobežojumus un nepieciešamību ieviest pacientu prioritizēšanu medicīniskās palīdzības sniegšanai.

Lai mazinātu nelegālu pulcēšanos privātos pasākumos, noteikts ierobežojums pamest dzīves vietu nakts laikā no plkst.20 līdz 5, paredzot tikai iespēju nokļūt uz un no darba vietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.