Menu
 

Trūcīgajiem rīkos pasākumus ikdienā noderīgu prasmju uzlabošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Samariešu apvienība, līdzdarbojoties Eiropas Atbalsta fondā vistrūcīgākajām personām (EAFVP), piedāvā dažādus pasākumus trūcīgajiem, maznodrošinātajiem un krīzes situācijā nonākušajiem ikdienā noderīgas informācijas iegūšanai un prasmju uzlabošanai, informēja Samariešu apvienībā.

Apvienības Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle skaidro, ka EAFVP izdales punktos jau vairākus gadus tiek rīkoti dažādi pasākumi, jo ir būtiski cilvēkiem ne tikai iedot pārtikas paku, bet arī sniegt jaunas zināšanas un motivēt viņus uzlabot savus dzīves apstākļus.

Pasākumos reģionālajos izdales punktos tiek piedāvāts iegūt jaunas prasmes ēdienu pagatavošanā un produktu konservēšanā, iegūt jaunas zināšanas slimību profilaksē, e-dokumentu sagatavošanā, kā arī radoši izpausties dažādās rokdarbu nodarbībās.

Pasākumi plānoti Inčukalnā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Līvānos, Preiļos, Rīgā un Viļānos. Par precīziem papildpasākumu norises laikiem apvienība aicina interesēties pārtikas paku izdales punktā. Pasākumu norises laikā apmeklētāji tiek aicināti ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus.

Pārtikas pakas, higiēnas un saimniecības preču komplektus, skolas somas un individuālos mācību piederumus, mazuļu pārtikas pakas un mazuļu higiēnas un saimniecības preču komplektus var saņemt trūcīgas mājsaimniecības ar ienākumiem līdz 272 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamai personai 190 eiro, kā arī maznodrošinātas mājsaimniecības, kurās ienākumi nepārsniedz 327 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamai personai 229 eiro. Tāpat šāds atbalsts pienākas mājsaimniecībām, kas nonākušas krīzes situācijā.

Pašvaldībās, kurās maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu līmenis noteikts mazāks, atbalstu varēs saņemt visas maznodrošinātās mājsaimniecības.

Latvijā Samariešu apvienība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām. Samariešu apvienība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. Apvienība piedāvā arī daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan arī individuāli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.