Menu
 

Asociācija rosina valdību atgriezties pie iepriekš ieviestajiem ierobežojumiem tirdzniecībā

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) rosina valdību pēc mājsēdes beigām atgriezties pie veikalu dalījuma zonās, nevis noteikt tirdzniecības centru darbību tikai zaļajā režīmā.

Kā norāda NĪAA pārstāvji, viena no versijām, kas izskanējusi valdības diskusijās, paredz tirdzniecības centru darbību tikai darba dienās un zaļajā režīmā, kur tos apmeklēt var tikai vakcinēti cilvēki. NĪAA biedē, ka tas draud radīt apstākļus, kuros nevakcinētā sabiedrības daļa drūzmējas mazajos veikalos, apdraudot savu un apkārtējo veselību.

NĪAA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags norāda, ka īsi pirms stingrāko ierobežojumu ieviešanas tirdzniecības centri jau pielāgojās iepriekšējiem ierobežojumiem - veikali tika sadalīti pirmās un otrās nepieciešamības grupās, attiecīgi nodrošinot tiem pieeju sarkanajā vai zaļajā režīmā.

Ieviešot ierobežojumus, kuri paredzētu tirdzniecības centru nepilna laika darbību zaļajā režīmā, nepieciešamo kompensāciju apjoms sasniegtu vismaz 10 miljonus eiro mēnesī, kamēr darbojoties ar veikalu dalījumu zonās būtu nepieciešams atbalsts septiņu miljonu eiro apmērā mēnesī, liecina NĪAA aprēķini. 

Tādēļ asociācija uzskata, ka no 15.novembra atgriezties pie iepriekšējiem ierobežojumiem ir saprātīgi gan no epidemioloģiskā, gan ekonomiskā viedokļa.

Tāpat NĪAA uzsver, ka, ieviešot ierobežojumus, aizvien ir jāsaglabā pirmās nepieciešamības preču veikalu pieejamība ikvienam iedzīvotājam, neierobežojot tos tikai ar veikaliem ārpus tirdzniecības centriem. Pēc Vanaga domām, nedrīkst rasties absurda situācija, ka pastiprinātas saslimstības apstākļos pārtikas un citi pirmās nepieciešamības preču veikali ir pieejami ikvienam arī lielajos tirdzniecības centros, bet pēc lokdauna perioda, kad plānota epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās, piekļuve veikaliem tiktu samazināta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.