Menu
 

Pēc mājsēdes aizvien potenciāli pastāvēs pulcēšanās un darbalaika ierobežojumi

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēc 15.novembra, beidzoties valstī noteiktajai mājsēdei, plānots, ka aizvien spēkā paliks virkne drošības pasākumu, tostarp darbalaika un pulcēšanās ierobežojumi, valdības sēdē pavēstīja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

Pēc Bērziņa sacītā, iecerēts, ka pēc 15.novembra privātā pulcēšanās būs ierobežota līdz desmit cilvēkiem iekštelpās un 20 - ārā. Lai gan mājsēde beigsies, tāpat joprojām pastāvēs darbalaika ierobežojums - no plkst.6.00 līdz 21.00.

Paredzēts, ka tirdzniecības centri nestrādās brīvdienās un svētku dienās, tāpat aizvien būs aizliegta izklaide un atrakcijas iekštelpās. Pakalpojumu sniegšanas gadījumā pastāvēs 15 kvadrātmetru ierobežojums uz vienu cilvēku, kamēr tā dēvētajā "sarkanajā režīmā" tirdzniecībai šī prasība būs 25 kvadrātmetri uz vienu personu.

Ēdināšanā iecerēts noteikt, ka pie viena galdiņa drīkstēs sēdēt četras personas, kamēr starp galdiņiem ir trīs metru distance.

Maksimālo cilvēku skaitu pasākumos plānots noteikt 1000 apmērā, taču, ja apmeklētāju skaits pārsniegs 500, būs jāievieš sektori, dalot pa 300 personām katrā. Vienlaikus "zaļā režīma" pasākumos un pakalpojumos bērni ar pieaugušajiem līdz 12 gadu vecumam varēs izmantot tos bez kontroles, savukārt no 12 gadu vecuma - ar skolas testu vai sertifikātu.

Pēc Bērziņa paustā, šie pasākumi vēl nav pieņemti - par tiem vēl nav vienošanās starp ministrijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.