Menu
 

Dzērveņu festivālā Olainē varēs iepazīt purvu un tā veltes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dzērveņu festivālā Olainē varēs iepazīt purvu un tā veltes pixabay.com

Sākoties veselīgo ogu lasīšanas sezonai, Olainē jau piekto reizi notiks “Dzērveņu festivāls”. Tas šogad norisināsies no 10. līdz 16. septembrim, kad tiks piedāvātas dažādas aizraujošas un arī izglītojošas aktivitātes, kas saistītas ar dzērvenēm un to dabīgo atrašanās vietu – purvu.

No 10. līdz 14. septembrim festivāla apmeklētājiem Olaines kultūras namā būs iespēja tikties ar lieliskām personībām, piedaloties lekcijās un meistarklasēs, informē Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina.

Dietoloģe Lolita Neimane dalīsies zināšanās par dabas velšu lietderību uzturā un, iespējams, iemācīs arī kādu gardu recepti, kas būs noderīga visiem, kuri vēlas dzīvot veselīgi. Savukārt Latvijas Dabas muzeja vecākais entomologs Jānis Dreimanis uz Olaini atvedīs kukaiņu ekspozīciju un stāstīs par dzīvību mežos un purvos. Būs iespēja tuvumā apskatīt kukaiņus un saprast to lietderību dabā. Īpaši šo lekciju apmeklēt aicināti bērni un skolēni.

Rotu izgatavošanas meistare Ligita Liberte-Jegorova vadīs rotu veidošanas meistarklasi, kurā būs iespēja iemācīties strādāt ar dažādām auskaru furnitūrām, stiepli un pērlītēm, bet meistarklases laikā tiks izveidoti skaisti auskari. Tāpat būs iespēja piedalīties grozu un groziņu pīšanas meistarklasē, kuru vadīs Kristīna Boļšedronova, un kulinārijas meistarklasē, kuru vadīs mājražotājs Amands Freibergs.

Uz visām meistarklasēm ir iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālr. 29143922. Dalībnieku skaits ir ierobežots, norāda N. Tropkina.

15. septembrī būs festivāla kulminācija, kurā laipni aicināti piedalīties gan mazi, gan lieli. Rīta cēlienā notiks mājražotāju tirdziņš. Radošajās darbnīcās tiks veidoti mozaīkas magnētiņi un "Dzērveņu festivāla" magnētiņi, būs iespēja vizināties ar zirgiem un poniju, tāpat varēs apmeklēt izklaides parku laukumā pie ūdenstorņa, piedalīties dzērveņu lego veidošanā, apskatīties lego izstādi un izdauzīties dzērveņu bumbiņu baseinā.

Informācijas teltī būs iespēja pieteikties uz “Ogu medībām”, kurās varēs minēt mīklas un veidot festivāla krāsaino logo, lai nobeigumā piedalītos svētku loterijā. Bērnus noteikti aizraus zinātniskā teātra “Laboratorium.lv” un deju izrādes priekšnesumi, kā arī iespēja izmēģināt dzērveņu boulingu un golfu. Interesenti aicināti doties arī uz Jelgavas un Veselības ielas zaļo laukumu, lai piedalītos flash mob un dāvinātu foto Latvijas 100. dzimšanas dienā, vēsta pašvaldības pārstāve.

Gatavojoties vakara koncertu programmai, būs iespēja degustēt šefpavāru piedāvātos dabas velšu gardumus un vērot, kā top gardā svētku kūka. Apmeklētāji, kuri vēlas piedalīties šīs kūkas tapšanā, aicināti atnest savus dzērveņu ievārījumus vai citu ogu burciņu un nodot to šefpavāriem.

Koncertprogrammu šogad atklās šova “Dziedošās ģimenes” dalībnieki – Baumaņu ģimene, kuru repertuārā ir labi zināmas un mazāk populāras melodijas, bet vakara izskaņā visus festivāla apmeklētājus priecēs grupa ”Carnival Youth“.

16. septembra rītā būs iespēja doties ekskursijā uz Lielajā Ķemeru tīrelī izveidoto 3 km garo dēļu laipu, kuru purva virspusē notur mitrā un mīkstā sūnu dūksts. Parasti augstos sūnu purvos ir gan grūti, gan arī bīstami pārvietoties un tajos var viegli apmaldīties. Pateicoties tam, ka Lielajā Ķemeru tīrelī izbūvēta laipa, tagad var doties vairāku stundu ilgā pastaigā un iepazīt šo skaisto un nedaudz noslēpumaino Latvijas dabas stūrīti, informē N. Tropkina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.