Menu
 

Lāčplēša dienu Ropažu novadā atzīmēs individuāli, ar svecītēm pieminot Brīvības cīņās kritušos Latvijas karavīrus

  • Autors:  Ropaži.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā to, ka valstī joprojām ir spēkā stingri ierobežojumi, kas aizliedz pulcēšanos un publiskus pasākumus, lai ierobežotu vīrusinfekcijas Covid 19 izplatību, šogad 11. novembrī izpaliks kopīgi lāpu gājieni, koncerti un piemiņas brīži.

Taču aicinām Lāčplēša dienu atzīmēt – individuāli vai savas mājsaimniecības ietvaros mājās vai kādā no šai piemiņas dienai nozīmīgajām vietām ar aizdegtu svecīti pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī.

Svecīšu ceļš – Laika upe Vangažos

11.novembrī pie Vangažu pilsētas kultūras nama un citviet pilsētā, turpinot 2020. gadā iesākto tradīciju, tiks veidots svecīšu ceļš – simboliska Laika upe kā ceļš no pagātnes uz tagadni, no tagadnes uz nākotni.

Ikviens, kam Latvija sirdī, šajā dienā aicināts savā mājas logā, savā sētā, pie savas darba vietas vai uzņēmuma sev vēlamā stundā iedzīvināt sarkanbaltsarkano laika upes plūdumu, pieminot un godinot Latvijas brīvības cīņās kritušos karavīrus.

Kā katru gadu aicinām ikvienu novembra svētku nedēļā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkano lentīti un iedegt gaismiņas savu māju logos.

Lāčplēša dienas aicinājums Ulbrokā

Iedzīvotāji aicināti individuāli vai kopā ar savu mājsaimniecību nolikt svecīti pie Lācplēša ordeņa kavalieru piemiņas akmens (pie Ulbrokas vidusskolas), tādējādi godinot un atceroties Latvijas brīvības cīņās kritušos.

Šajā dienā pie Kultūras centra “Ulbrokas pērle” skanēs patriotiskas dziesmas, kas stiprinās piederības sajūtu tēvzemei un rosinās ģimenes lokā pārrunāt stāstus par vēsturi.

Svecīšu uguns pie pieminekļa leģionāriem Zaķumuižā

Iedzīvotāji aicināti individuāli vai kopā ar savu mājsaimniecību nolikt svecīti pie pieminekļa leģionāriem Zaķumuižā, godinot Brīvības cīņās kritušos.

No 1. līdz 28. novembrim Tautas lietišķās mākslas studijas “Madaras” rokdarbu izstāde Ropažu kultūras centra skatlogos

Valsts svētku mēnesī, kad koku krāsainās lapas gandrīz jau nobirušas, aicinām prieku gūt, apskatot Ropažu Tautas lietišķās mākslas studijas “Madaras” rokdarbu izstādi Ropažu kultūras centra skatlogos.

Kultūras centra mazās zāles skatlogos rotājas dažādi adīti un tīmekļoti plecu lakati, šalles un zeķes, spilveni, segas kā arī dažādi interjera un galda dekori.

Atgādinām, ka dodoties pastaigās, jāievēro epidemioloģiski droša vide, pastaigājoties individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros.
Lūdzam stingri ievērot fizisko distancēšanos, kā arī citus rekomendējošus vīrusa izplatības ierobežojumus!
Līdz 15. novembrim jāievēro mājsēde, kas nozīmē, ka jau plkst. 20.00 katram jāatrodas savā dzīvesvietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.