Menu
 

Par godu Latvijas dzimšana dienai Siguldas novadā plāno karogu braucienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj

18.novembrī, kad Latvija svinēs savu 103. dzimšanas dienu, Siguldas novada iedzīvotāju veidotā aktīvistu kustība “BMW Type Club” aicina iesaistīties nebijušā un patriotiskā akcijā – izrotāt savu automašīnu ar Latvijas valsts karogu un doties braucienā pa jauno Siguldas novadu līdz Cēsu pilsētai un atpakaļ uz Siguldu.

Akcijā ir aicināts iesaistīties jebkuras automašīnu markas īpašnieks no visa Siguldas novada, ievērojot visus valstī noteiktos pulcēšanās un epidemioloģiskos ierobežojumus, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Par godu Latvijas valsts svētkiem, vietējā aktīvistu kustība ir izveidojusi maršrutu, kas 18. novembrī ap plkst. 12.20 sāksies Siguldas apkārtnē. Plānots, ka maršruta sākums būs Kalna ielā un virzīsies gar bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda” pa Šveices un Ausekļa ielām, tālāk pa Raiņa ielu līdz Pils ielai. Tad automašīnu kolonna turpinās ceļu pa Krišjāņa Barona, Dārza, Nītaures, Pulkveža Brieža un Zinātnes ielām, virzoties uz Mālpils pusi.

Brauciena dalībnieki tālāk dosies caur Allažiem uz Inčukalnu, pēc tam līdz Sēnītes aplim, gar Rāmkalniem, Murjāņiem, Krimuldu, Straupi līdz Stalbei, kur nogriezīsies uz P14 ceļu, kas aizvedīs Cēsu pilsētas virzienā. Pēc tam maršruts virzīsies pa Cēsu ielām un visbeidzot, no ceļa P20 un A2 jeb Vidzemes šosejas, atpakaļ uz Siguldu. Paredzēts, ka brauciens aizņems divas stundas, un tā kopgarums ir aptuveni 160 kilometri.

Pasākuma rīkotāji ir saņēmuši iesaistīto pašvaldību iestāžu atļaujas, kā arī saskaņojuši akcijas maršrutu ar Siguldas novada un Cēsu novada pašvaldības policiju. Maršrutos cauri pilsētām, kur tas būs nepieciešams, dalībniekus pavadīs pašvaldības policijas transports, lai netiktu izjaukta kolonna un būtu nodrošināta iedzīvotāju droša pārvietošanās.

Dalībniekiem, kuri pieteiksies šajā akcijā, tiks izveidota saziņas grupa, kurā būs iespējams uzzināt par precīzu pulcēšanās vietu, lai pasākuma organizatori varētu nodrošināt tā norisi atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem drošības nosacījumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.