Menu
 

Ādažu poligonā notiek Latvijas bruņoto spēku un NATO kaujas grupu kopīgas militārās mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 12.līdz 14.novembrim Ādažu poligonā norisinās militārās mācības “Bold Axe”, kurās piedalās Nacionālo bruņoto spēku vienības kopā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām. Kā informēja Aizsardzības ministrijā, militārajās mācībās piedalās Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes karavīri, Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas kadeti un karavīri no Latvijā un Igaunijā izvietotajām NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām.

Mācību mērķis ir pilnveidot sadarbību un savietojamību rotu un kaujas grupu līmenī, izpildot aizsardzības operācijas gan lauka apvidū, gan pilsētvidē. Tāpat mācībās tiek trenēta kaujas gatavība un uzdevumu izpilde ar traucētiem radio sakariem.

Mācību laikā var būt dzirdami īslaicīgi trokšņi, kas nenodara kaitējumu apkārtējiem un īpašumam, iedzīvotājiem norāda ministrijā.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.