Menu
 

Aptauja: Par apkures cenu kāpumu satraukti 79 % Latvijas iedzīvotāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirms gaidāmās ziemas un apkures sezonas Baltijas valstīs visvairāk par savām iespējām laikus apmaksāt komunālos rēķinus noraizējušies Latvijā dzīvojošie – 79 % iedzīvotāju atzīst, ka potenciālais cenu kāpums atstās vērā ņemamu ietekmi uz viņu mājsaimniecību, noskaidrots “Kingspan” veiktajā Baltijas iedzīvotāju aptaujā.

Starp aptaujātajiem Latvijā 42 % atzīst, ka ir noraizējušies par savām iespējām laikus apmaksāt apkures un citus mājokļa rēķinus. Visbiežāk šāda atbilde fiksēta respondentiem vecumā no 60 līdz 74 gadiem, kuri mitinās Rīgā un kuru ikmēneša ienākumi ir 351-550 eiro robežās. Lietuvā par gaidāmo pieaugumu rēķinos un savu spēju laicīgi apmaksāt komunālos maksājumus noraizējies katrs ceturtais jeb 25 %, bet Igaunijā katrs trešais, proti, 31 %.

15 % aptaujāto Latvijā atzinuši, ka prognozētais cenu kāpums mājokļa uzturēšanā viņus neietekmēs. Visbiežāk šādu atbildi snieguši Pierīgā, Latgalē un Vidzemē dzīvojošie 18-29 gadiem vecumā. Lietuvā cenu ietekmi neizjutīšot 24 % iedzīvotāju, bet Igaunijā šis jautājums neuztrauc aptuveni katru astoto (12 %). Starp aptaujātajiem 5 % Latvijā un 7 % Lietuvā atzina, ka par šo jautājumu vēl nav domājuši, bet Igaunijā šis rādītājs bja visaugstākais – 9 %.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.