Menu
 

Aptauja: 79% iedzīvotāju par aktuālu problēmu attieksmē vienam pret otru atzīst uzskatu polarizāciju

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairums jeb 79% Latvijas iedzīvotāju par aktuālu problēmu attieksmē vienam pret otru atzīst uzskatu polarizāciju, secināts mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" sociālās kampaņas "#DariNevisNaido" laikā veiktā aptauja.

Savukārt cieņas trūkumu kā aktuālu problēmu attieksmē vienam pret otru minējuši 75% aptaujāto, naidu un agresiju - 70%, bet cilvēcības trūkumu - 64% respondentu. Vienlaikus 94% iedzīvotāju uzskata, ka cieņa vienam pret otru ir viena no būtiskākajām vērtībām cilvēka dzīvē, sabiedrībā un valstī.

Aptaujā arī noskaidrots, ka 86% Latvijas iedzīvotāju izrāda cieņu pret citiem sabiedrības locekļiem digitālajā vidē, bet 89% to izrāda sabiedrībā kopumā. Savukārt, novērtējot citu iedzīvotāju cieņu pret citiem, 64% aptaujāto atzīst, ka sabiedrībā valda cieņas trūkums.

Kā atzīst iedzīvotāji, ja sabiedrībā valdītu cieņa vienam pret otru, tad mēs dzīvotu labākā vidē (70%), kas satuvina cilvēkus (57%) un veicina valsts izaugsmi (54%). Vēl kā ieguvumus no cieņpilnas sabiedrības iedzīvotāji norāda labāku personīgo (49%) un citu sabiedrības locekļu (45%) pašsajūtu, kā arī iespēju brīvāk paust savus uzskatus (36%).

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par cieņu un cilvēcīgumu pandēmijas laikā Latvijas sabiedrībā, "Tele2" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" šā gada novembrī veica aptauju, kurā piedalījās 706 respondenti.

Sociālās kampaņas "#DariNevisNaido" laikā, sociālajos tīklos vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki aicinās cilvēkus divreiz padomāt pirms izteikt nievājošus un aizvainojošus komentārus par citiem un citu viedokli, ko nekad neatļautos pateikt aci pret aci. Tā vietā, lai izteiktu šādus komentārus, "Tele2" kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem aicinās ziedot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas projektam "Drosmes kaste".

Jau vēstīts, ka "Tele2" pērn strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.