Menu
 

Topošie pārtikas nozares speciālisti sacentīsies maizes cepšanas konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien trešo reizi notiks profesionālās meistarības konkurss “Jaunais Maiznieks 2020/2021”, šoreiz maizniekmeistara, SIA “Lāči” saimnieka Normunda Skauģa virsvadībā, informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) projektu vadītāja Ilze Zuimača.

Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Šā gada uzdevums jaunajiem maizniekiem būs pagatavot un izcept maizi ar pievienotu uzturvērtību, izmantojot dažādu veidu miltus un piedevas.

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem. Šogad tajā startēs astoņi topošie konditori, pavāri un maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT), RTRIT Preiļu filiāles, Valmieras tehnikuma, kā arī Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

Konkursa uzvarētājs iegūs titulu “Jaunais Maiznieks 2020/21” – šoreiz par divu gadu periodu, un naudas balvu. Visi konkursa dalībnieki saņems LMB maizes ražošanas uzņēmumu AS “Rīgas dzirnavnieks” un SIA “Gemoss” specbalvas.

Kopā ar žūrijas priekšsēdētāju Normundu Skauģi konkursantus vērtēs SIA “Saldus maiznieks” ražošanas vadītājs Toms Blumbergs un SIA “Lanordija”(“Orkla” grupa) jaunu produktu attīstības vadītāja Baltijā Iveta Sokolova.

“Profesionālajās skolās Latvijā ir jāturpina gatavot speciālistus, kas arī nākotnē ceps maizi. Jaunie meistari būs tie, kuri izkops un saglabās mūsu maizes cepšanas tradīcijas, ies līdzi laikam un veidos maizi  ar pievienotu vērtību, radīs jaunas garšas un daudzpusīgāku pielietojumu, kā to pieprasa šodienas patērētājs. Tādēļ ar patiesu interesi vēlos redzēt un novērtēt jauniešu sniegumu,” norāda konkursa žūrijas priekšsēdētājs Normunds Skauģis.

“Mūsdienu skrējienā cilvēki nereti izvēlas ēst ātro ēdinātāju gatavoto pārtiku, picas, burgerus, taču mums ir svarīgi saglabāt Latvijas maizes cepšanas tradīcijas un maiznieku meistarību, jo mūsu maize ir īpaša. Arī burgeram ir nepieciešama laba maize. Ar šo konkursu vēlamies atgādināt par maiznieka profesiju, kas ir viens no tradicionālajiem arodiem, kas prasa lielu rūpību, pacietību un centību,” norāda LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.