Menu
 

Aptauja: 53% iedzīvotāju pēc pandēmijas vēlētos elastīgu darba modeli

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju pēc Covdi-19 pandēmijas beigām vēlētos strādāt uzņēmumos, kas piedāvā elastīgu darba modeli jeb daļu laika strādāt klātienē, bet daļu attālināti, secināts mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktajā aptaujā.

Pilnībā attālināti vēlētos strādāt tikai 12% aptaujāto, bet 35% vēlas strādāt tikai birojā.

Aptaujā secināts, ka elastīgu darba modeli visvairāk vēlās tie, kuri pašlaik strādā vai kādu brīdi ir strādājuši šādā režīmā. Tāpat šīs modelis pievilcīgāks šķiet Rīgas, Pierīgas un Vidzemes iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 34 gadiem ar augstāko izglītību. Šo darba modeli izvēlētos arī liela daļa uzņēmumu vadītāju.

Savukārt atsākt darbu birojā vairāk vēlētos Latgales iedzīvotāji un iedzīvotāji ar vidējo izglītību.

Tāpat aptaujā noskaidrots - ja cilvēks tagad mainītu darbu, tad trīs galvenās prioritātes, kam pievērstu uzmanību, būtu, lai darba vieta atrodas tuvu dzīves vietai (50%) un tiek nodrošināta veselības apdrošināšana (50%), kā arī ļauj strādāt elastīgā režīmā (42%).

Vienlaikus 65% aptaujāto atzinuši, ka nemainītu darbu, ja nāktos pilnībā atsākt darbu klātienē, bet 13% darbu mainītu, savukārt 22% nav pārliecināti par to, kāda būtu viņu rīcība, ja darba devējs pieprasītu atgriešanos darbā klātienē.

Aptauja tika veikta novembrī un tajā piedalījās 705 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.