Menu
 

Uzsāk labdarības akciju SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija decembrī uzsāk tradicionālo Ziemassvētku labdarības akciju "Palīdzi bērniem! Ne tikai svētkos…" SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam. Akcijas mērķis ir aicināt ziedotājus regulāri atbalstīt asociācijas paspārnē esošās ģimenes kā SOS ciematos, tā arī SOS ģimeņu atbalsta centros, lai tās varētu saņemt nepieciešamo atbalstu, informē asociācijā.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja norāda: "Ziemassvētki ir ļoti skaists laiks, kad daudzi ir gatavi palīdzēt tiem, kam dzīvē nav paveicies, tāpēc ir nepieciešams īpašs atbalsts un rūpes. Šis vienmēr ir ļoti rosīgs laiks Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijā, jo cenšamies sagādāt dāvanas vairāk nekā 1200 bērniem, kuri aug mūsu redzeslokā esošajās ģimenēs. Tomēr svētki paiet, bet bērni turpina augt un ģimenes saskaras ar savām ikdienas rūpēm. Atbalsts šiem bērniem un ģimenēm ir nepieciešams ilgtermiņā, tāpēc katru gadu šajā laikā aicinām cilvēkus kļūt par regulāriem SOS bērnu ciematu atbalstītājiem, lai palīdzību bērni varētu saņemt ne tikai svētkos, bet arī ikdienā."

Akcijas laikā asociācijas pārstāvji aicina ikvienu aizdomāties par nauda vērtību. Ir daudz labu lietu, ko var iegādāties par 15 eiro. Var aiziet uz kino, nopirkt kreklu vai apēst uzkodu ārpus mājas. Bet 15 eiro ikmēneša ziedojums var arī palīdzēt izmainīt kāda bērna dzīvi, palīdzēt viņam izaugt ģimenē. Ikmēneša ziedojumam var pieteikties SOS bērnu ciematu tīmekļvietnē www.sosbernuciemati.lv.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus "Airi vecākiem" vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 120 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Kopumā visās SOS bērnu ciematu īstenotajās atbalsta programmās gada laikā palīdzību saņem vairāk nekā 1200 bērnu, vēsta asociācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.