Menu
 

Aptauja: Piektdaļai iedzīvotāju pandēmijas ietekmē mainījušies darba pienākumi vai amats

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Piektajai daļai jeb 20% Latvijas iedzīvotāju Covid-19 pandēmijas ietekmē mainījušies darba pienākumi vai amats, secināts mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" veiktā aptauja.

Vienlaikus 63% darbinieku no tiem, kuriem mainījās pienākumi vai amats, to uztvēra ar sapratni un turpināja darbu uzņēmumā.

"Pandēmijas laiks ir pamatīgi mainījis darba vidi faktiski visos Latvijas uzņēmumos. Tas ir saistīts ar darba pienākumu izmaiņām, strādāšanu attālināti, intensitāti un citiem darba aspektiem. Skatoties uz pētījumu datiem, satraucoši ir tas, ka tikai pusei no darbiniekiem, kuriem mainījās amata pienākumi, tika nodrošinātas pienācīgas apmācības, lai kvalitatīvi varētu veikt jaunos darba pienākumus. Tas samazina ne tikai motivāciju strādāt, bet var arī būtiski ietekmēt darbinieku mainību," stāsta "Tele2" personāla vadītāja Aija Bite-Ozere.

Kā rāda aptauja, galvenās trīs lietas, kas šobrīd satrauc darbiniekus, ir, pirmkārt, kā panākt darba un privātās dzīves līdzsvaru - to norādījuši 32% aptaujāto, 31% satraucas, vai Covid-19 krīze neietekmēs manu darba vietu - iespēju strādāt, bet 15% - kā atrast motivāciju strādāt.

Aptauja tika veikta šā gada novembrī sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat", un tajā piedalījās 705 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.